A început deja derby-ul orașului Craiova, dintre FCU și Universitatea. Sediul clubului patronat de Adrian Mititelu a fost vandalizat!

Se poate spune că deja a început derby-ul orașului Craiova, dintre FCU și Universitatea, programat să se dispute duminică seară, de la ora 20:45, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în mod evident, cu echipa patronată de Adrian Mititelu în postură de gazdă.

În dimineața zilei de sâmbătă, Inspectoratul de Poliție Județeană Dolj a informat că organele competente s-au autosesizat după ce sediul celor de la FCU Craiova, aflat în centrul orașului, a fost vandalizat.

A început deja scandalul înainte de derby-ul orașului Craiova, dintre FCU și Universitatea

Potrivit gsp.ro, ar fi vorba despre o acțiune concertată de către suporterii echipei rivale, care a presupus aplicarea unui strat gros de vopsea neagră pe zidurile clădirii respective și pe ușa de la intrare, dar și pe o mașină aparținând, posibil, clubului patronat de Adrian Mititelu, care avea numărul de înmatriculare FCU, vehiculul respectiv suferind și alte daune.

„În dimineaţa zilei de 09 martie a.c., în jurul orei 05.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe peretele exterior și pe ușa de acces în magazinul oficial al unui club sportiv din Craiova, persoane necunoscute au aruncat cu o substanță lichidă de culoare neagră.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale”, a informat IPJ Dolj, potrivit jurnalulolteniei.ro.

Este deci foarte clar că acest nou episod din „derby-ul Craiovei”, un meci cu o istorie foarte scurtă până acum în fotbalul românesc, va fi unul foarte tensionat, cum s-a întâmplat de altfel și la precedentele confruntări.

De data aceasta însă contextul este puțin chiar și mai inflamat. După cum se știe deja destul de bine, recent a apărut din nou în spațiul public, în urma unui anunț făcut în acest sens de către primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, ipoteza conform căreia cele două echipe care revendică istoria Universității Craiova, din 1948 până în prezent, ar urma să fuzioneze.

Anterior, ultrașii echipei lui Mititelu au transmis un mesaj acid la adresa rivalilor

Doar că acest scenariu a fost respins în mod ferm atât de familia Mititelu, cât și de ultrașii din „Peluza Sud 1997”, grupare care susține această echipă. Aceștia din urmă nu doresc sub nicio formă reunirea cu actualii rivali de la „Peluza Nord Craiova”, despre care spun că „nu au identitate”, întrucât, consideră ei, au ales să susțină o echipă care nu ar avea legătură cu „vechea” Universitatea Craiova.

„Duminică jucăm din nou cu ăia fără identitate, cu ăia cărora le-am dat teroare la tot pasul. Avem de demonstrat încă o dată că în Craiova doar noi contăm, iar minoritarii pe care îi vom avea în față duminică nu reprezintă nimic”, au scris, de exemplu, recent pe Facebook suporterii din „Peluza Sud 1997”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare