EXCLUSIV | Semnal de alarmă înainte de Euro 2024: ”Acum ce facem? Drăgușin și Ianis nu sunt titulari!” Pe cine vede Bornescu în poarta naționalei, cum a rezolvat conflictul Mutu – Dorinel și ce meci va decide titlul în Liga 1

Mircea Bornescu (43 de ani) crede că Edi Iordănescu va avea alegeri grele de făcut înaintea Campionatului European din Germania. Radu Drăgușin, Ianis Hagi sau Horațiu Moldovan sunt trei dintre titularii naționalei care nu prind minute la echipele de club. Fostul portar al Rapidului a vorbit în exclusivitate pentru sportpesurse.ro și despre partida care poate decide lupta la titlu, dar și despre ”conflictul” dintre Mutu și Dorinel Munteanu.

Mai sunt patru luni până la startul Euro 2024, iar Edi Iordănescu trebuie să tragă linie în vederea primei participări la un turneu final după o pauză de opt ani. Culmea, veștile bune primite de internaționalii români în ultima vreme s-au transformat în tot atâtea bătăi de cap pentru selecționer.

Bornescu avertizează înaintea Euro 2024

Contactat de sportpesurse, Mircea Bornescu a recunoscut că Edi Iordănescu va avea misiune dificilă. Fostul portar al Rapidului, al Craiovei sau Petrolului spune, totuși, că situația va fi în avantajul naționalei.

Una dintre problemele lui Iordănescu jr va fi postul de portar, unde Horațiu Moldovan a devenit rezervă odată cu transferul la Atletico Madrid.

”Pentru Horațiu (Moldovan – n.r.) a fost o ofertă de nerefuzat, trebuia să o accepte indiferent de consecințe. Poate o singură dată în viață ți se oferă un asemenea contract. A ales foarte bine. Mai departe, în ceea ce privește titularul postului, probabil că în săptămânile ce vor urma și cu câteva săptămâni înainte de campionat, Edi va vedea cine este cel mai în formă și atunci va lua decizia.

Nu cred că a luat deja decizia. Horațiu e valoros, se antrenează la o echipă uriașă din Europa.

(Dar sunt șanse mici să apere – n.r.) Acum ce facem? Nici Drăgușin nu este titular, nici Ianis nu este titular. Sunt mulți jucători valoroși, care pot face diferența și nu se poate renunța la ei. Depinde și de cum îi va simți el la antrenamente și atunci lucrurile vor fi mai clare.

În momentul de față, cred că este Horațiu care poate fi convocat, Aioani, mai ales după transferul la Rapid, și Târnovanu. Poate fi și Florin Niță, care are și experiență, a demonstrat că este un portar valoros și poate intra în cărți.

Ionuț Radu nu prea s-a mai regăsit în ultima perioadă, ba a jucat, ba nu a jucat. Probabil că ar trebui să își rezolve situația cu Inter, să încerce să joace meci de meci și să devină portarul care a fost la tineret.

O alegere foarte grea, dar am vrea să avem alegeri de genul ăsta pe toate posturile. Toți portarii sunt foarte buni și valoroși. Mai sunt meciuri de jucat și vedem ce se va întâmpla”, a declarat Mircea Bornescu pentru Sport pe surse.

  • Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu, Marian Aioani sau Ionuț Radu sunt între variantele de portari între care poate alege Edi Iordănescu.

Este posibil să vină Ucraina al treilea adversar. Am arătat că putem juca și la rezultat, putem juca și fotbal când este nevoie. Rămâne de văzut dacă ieșim din grupe, nu este ușor, dar așa ar trebui să gândim toți.
Mircea Bornescu, pentru sportpesurse.

Bornescu: ”Rapid – FCSB poate decide titlul”

Fostul portar nu uită de echipa unde a făcut carieră. Rapidul a început excelent noul an și, cu patru victorii din patru, a șters din impresia rea de la finalul lui 2023.

Mircea Bornescu este convins că partida cu FCSB poate decide soarta campionatului. Derby-ul Rapid – FCSB este programat pe 9 martie, în ultima etapă a sezonului regulat.

”În primul rând, trebuie felicitată conducerea Rapidului. Au reușit să dea dovadă de înțelegere și nu au schimbat antrenorul. În România se schimbă foarte ușor antrenorii și nu există înțelegere, răbdare și se văd rezultate pe plan internațional.

Se pare că Rapid s-a regăsit, au investit banii în transferuri, Bergodi s-a făcut înțeles de jucători. Cu sprijinul suporterilor, anul ăsta poate face marea performanță.

Meciul cu FCSB va concluziona situația Rapidului, dacă îi vor urmări pe cei de la FCSB în galopul lor pentru titlu sau nu.

Rapid are capacitatea de a câștiga cu orice adversar. În ultima perioadă jucătorii au dat dovadă de maturitate, au știut să câștige în condiții foarte grele. Cred că dacă va avea constanță în joc, Rapid pot face o figură frumoasă”, a mai spus Mircea Bornescu pentru sportpesurse.

Bornescu, despre moda kosovarilor din Liga 1: ”FRF ia decizii tot mai bune”

Parcursul bun al giuleștenilor din ultima vreme a fost posibil și datorită celor trei kosovari care fac adevărate minuni în Liga 1. Rrahmani, Krasniqi și Hasani sunt foarte apreciați în Giulești și amenință că vor face legea și în partidele cu România, din viitoarea ediție a Ligii Națiunilor.

”Se pare că kosovarii se mulează foate bine pe stilul Rapidului. Nici nu ar fi foarte greu să te acomodezi și să poți performa.

Mi se par din ce în ce mai bune deciziile luate de cei de la federație, acum am văzut că trebuie minim cinci jucători români, de la anul șase, mi se pare o regulă foarte bună. Cred că doar așa se vor ridica jucătorii noștri”, a mai spus Mircea Bornescu pentru sportpesurse.

Bornescu, de partea lui Dorinel în disputa cu Mutu

Lupta din Liga 1 se duce și la nivelul băncilor tehnice, nu doar pe teren. Metodele prin care Dorinel Munteanu și-a pregătit echipa pentru asaltul la primele șase locuri din clasament l-au indignat pe Adi Mutu, revenit în România, pe banca lui CFR Cluj.

Mircea Bornescu crede că nu este vorba de un conflict între cei doi foști colegi, ci doar de diferențe de opinie:

”Nu cred că a fost un conflict, au fost doar diferențe de opinie. Dorinel face o treabă extraordinară, cu jucători nu de foarte mare calitate, dar care au rezultate foarte bune. Altfel, dacă nu există o pregătire fizică foarte bună și disciplină…

Din ce îmi aduc aminte, am prins un cantonament destul de greu. Nu există cantonamente ușoare, mai ales iarna. Și pentru noi, pentru portari este o perioadă de acumulare. Fiecare antrenor are metodele lui, fiecare antrenor ia decizii, de unde va face cantonamentul, cum îl va face. Nu poate fi contestat un antrenor pentru cum decide să își pregătească echipa.

(Despre calificarea în playoff țintită de Oțelul – n.r.) Este normal ca Dorinel să își seteze obiective și se pare că reușește”
Mircea Bornescu, pentru sportpesurse.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare