Patrick Mouratoglou se întoarce în tenis, în plin scandal Simona Halep. Antrenorul francez va lucra din nou cu jucătorul a cărui mamă a complotat să-l dea afară

Patrick Mouratoglou se întoarce în tenis la doar două săptămâni după ce a fost audiat în cazul Simona Halep, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Antrenorul francez a reluat colaborarea cu Holger Rune, un jucător de 20 de ani cu care a lucrat și anul trecut. Cei dou s-au despărțit după ce mama sportivului a făcut mai multe declarații incendiare.

Patrick Mouratoglou îl va antrena pe Holger Rune

Patrick Mouratoglou a susținut-o pe Simona Halep în apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și a recunoscut că oamenii din echipa lui au fost cei care i-au recomandat și cumpărat suplimentul nutritiv despre care există indicii clare că a fost contaminat cu Roxadustat. Judecătorii de la Sport Resolutions, instanța care a dictat suspendarea de patru ani, au admis acest fapt, dar au scris în motivarea oficială cu este vorba de o cantitate mult prea mare și că nu poate fi vorba doar o contaminare.

Citește și: Simona Halep, prima reacție după audierile de la TAS. Mesajul a fost publicat din nou în limba engleză

În plin acest scandal, Patrick Mouratoglou a decis să se întoarcă în circuitul ATP și a reluat colaborarea cu danezul Holger Rune. Jucătorul de 20 de ani nu mai avea antrenor, după despărțirea de Boris Becker, și a decis să lucreze din nou cu fostul tehnician al Simonei Halep.

„Sunt încântat să reîncep munca alături de Patrick. Cu el am obținut unele dintre cele mai mari victorii ale carierei mele de până acum. Abia aștept să atacăm împreună următoarele competiții.

Se știe că sunt hotărât să câștig titluri de Grand Slam și să ajung pe primul loc în clasamentul mondial. Aceste obiective necesită echipa potrivită de antrenori.

Uneori trebuie să încerci o varietate de lucruri pentru a afla ce funcționează și ce nu. În ultimele luni, am învățat multe despre ceea ce funcționează pentru mine și cred că Patrick este cea mai bună persoană care să conducă echipa și să mă ajute să-mi ating obiectivele”, a spus Rune, potrivit Tennis Majors.

Patrick Mouratoglou, a doua încercare cu Holger Rune

Patrick Mouratoglou și Holger Rune au colaborat și în anul 2023, dar în luna aprilie relația lor a început să „scârțâie”. După patru luni s-au despărțit și în luna august în această problemă s-a implicat chiar mama sportivului, care a lăsat să se înțeleagă faptul că francezul a fost cel care a încercat „să otrăvească” totul în jurul fiului său.

„Au existat ciocniri ale orgoliilor antrenorilor. Chiar nu știu ce se întâmplă. Cert este că Holger plătește prețul de fiecare dată. Asta nu poate fi corect și nu poate continua așa”, a spus Aneke Rune, potrivit Sportskeeda.

Holger Rune are 20 de ani și ocupă locul 7 în clasamentul ATP.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare