Probleme mari la CSA Steaua din cauza ultimelor evenimente petrecute la nivel legislativ. Cum au ajuns sportivii să își vadă diminuate contractele

Există în prezent probleme mari la CSA Steaua din cauza ultimelor evenimente petrecute la nivel legislativ, motiv pentru care anumiți sportivi au ajuns să își vadă diminuate în proporție destul de importantă contractele.

Asta pentru că, potrivit gsp.ro, atunci când au fost negociate și semnate înțelegerile, textual s-a făcut referire doar la salariu brut și nu s-au făcut mențiuni referitoare la cel net.

Probleme mari la CSA Steaua din cauza ultimelor modificări de natură fiscală adoptate de Guvernul României

Iar, în urma creșterilor de taxe din ultimele luni, s-a ajuns ca și Contractele de Activitate Sportivă (CAS) să fie afectate. Astfel, sumele care au trebuit să fie plătite în plus spre bugetul statului român au făcut ca să scadă sumele nete încasate de sportivi, chiar și cu 20-25 de procente comparativ cu alte perioade anterioare, informează sursa citată anterior.

Trebuie făcută mențiunea că în principiu aceste probleme există în prezent doar la cluburile de drept public, nu numai la CSA Steaua, doar că în Ghencea situația a fost agravată de politica oficialilor de a introduce în contracte doar sumele brute.

De exemplu, la CS Dinamo și CS Rapid, celelalte două cluburi importante de drept public din București, care funcționează de asemenea în baza Legii 1447/2022, nu există în prezent probleme de acest gen, din simplul motiv că aceste entități au trecut în contractele sportivilor și sumele nete când a venit vorba despre salariile lor.

Sportivii au ajuns să își vadă salariul diminuat chiar și cu 20-25% și sunt, în mod evident, foarte deranjați de această situație

Astfel, pe bună dreptate, sportivii legitimați în prezent la clubul din Ghencea, în special cei de la sporturile de echipă, fotbal, volei masculin sau handbal masculin, care ar fi în prezent cei mai afectați de această situație, sunt foarte nemulțumiți din cauza faptului că oficialii Stelei nu au identificat soluții pentru a rezolva această chestiune, nici măcar acum când problema a izbucnit, în condițiile în care la cluburile rivale din Capitală s-au găsit variante în acest sens.

„Legal, clubul este acoperit. Pentru că atunci când s-au semnat contractele, sportivii au văzut că era trecută doar suma brută aferentă salariului net pe care îl negociaseră.

Dar moral, toată lumea se întreabă de ce clubul nu face nimic să asigure din alte surse diferența, iar sportivii să-și încaseze totuși sumele nete pentru care s-au înțeles, la semnarea angajamentelor? Pentru că, în funcție de nivelul de salarii, ei pierd lunar între 2.000 și 5.000 de lei”, au informat surse din cadrul CSA Steaua, conform gsp.ro.

Cum a comentat comandantul CSA această situație

Întrebat în legătură cu acest subiect, Ștefan Bichir a explicat motivul pentru care el și colaboratorii săi aleg să nu treacă și sumele nete în contractele sportivilor.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare