Xabi Alonso a decis ce echipă va antrena din vară! Reacția lui Jurgen Klopp: „Înțeleg de ce vrea asta”

Xabi Alonso a decis ce echipă va antrena din vară, în contextul bine cunoscut în care antrenorul spaniol de 42 de ani de la Bayer Leverkusen a fost dorit de Liverpool și Bayern Munchen.

Un alt aspect știut mai de toată lumea este reprezentat de faptul că fostul mijlocaș defensiv a scris pur și simplu istorie până acum în acest sezon pe banca „aspirinelor”.

Xabi Alonso a luat decizia legată de viitorul său

Gruparea din Leverkusen este în continuare neînvinsă în acest sezon, în toate competițiile, fiind singura echipă aflată în această postură dintre cele din campionatele puternice din Europa.

Astfel, Bayer are șanse destul de mari să realizeze tripla istorică Bundesliga – Europa League – Cupa Germaniei, în condițiile în care ar fi vorba despre primul titlu de campioană din istorie.

Așadar, este mai mult decât evident motivul pentru care fostul campion mondial și european este dorit de către cei doi giganți din fotbalul mondial, mai ales în condițiile în care ambele cluburi vor opera modificări la nivel de bancă tehnică la finalul acestui sezon.

Antrenorul spaniol va continua la Bayer Leverkusen

Xabi Alonso mai are contract cu Bayer Leverkusen până în iunie 2026, iar o clauză de reziliere în înțelegerea sa va intra în vigoare abia din vara anului 2025. Chiar și așa, în urmă cu puțin timp, oficialii clubului din Leverkusen au spus că nu se vor opune la finalul actualei stagiuni dacă spaniolul va dori să încerce o altă experiență.

În aceste condiții, părea destul de clar că fostul mijlocaș se va despărți de actualul club în vară, însă în cursul zilei de vineri el a detonat „bomba” și a anunțat că va continua să lucreze la acest proiect și din stagiunea viitoare.

„Am avut o ședință bună cu Bayer Leverkusen și i-am informat că voi rămâne și voi continua la club. După multe discuții legate de viitorul meu, am folosit pauza competițională pentru a reflecta și pentru a lua decizia. Acesta este locul în care trebuie să fiu”, a spus Xabi Alonso în cadrul unei conferințe de presă.

Cum a reacționat Jurgen Klopp la aflarea acestei vești

În cursul zilei de sâmbătă, această veste a fost comentată și de Jurgen Klopp, antrenorul care se va despărți de Liverpool la finalul acestui sezon. Germanul a spus că înțelege motivul pentru care Alonso a ajuns la această concluzie.

„Face o treabă incredibilă acolo. Au o echipă grozavă și probabil că va ține echipa împreună. Înțeleg de ce vrea să facă asta. Legat de cealaltă chestiune (n.r. că Liverpool l-a dorit pe Xabi Alonso din vară), nu am nimic de spus, să fiu sincer”, a fost reacția lui Jurgen Klopp.

În condițiile în care varianta Xabi Alonso a picat, pare că sunt șanse destul de mari ca oficialii lui Liverpool să se reorienteze către italianul Roberto De Zerbi, fostul fotbalist de la CFR Cluj, în prezent antrenor la Brighton and Hove Albion.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare