Vestea pe care Liverpool și Bayern Munchen abia așteptau să o audă. Ce se întâmplă cu Xabi Alonso din vară

Vestea pe care Liverpool și Bayern Munchen abia așteptau să o audă are legătură cu Xabi Alonso, antrenorul spaniol în vârstă de 42 de ani care face realmente spectacol pe banca lui Bayer Leverkusen în acest sezon.

Întrucât gruparea bavareză îl va demite, cel mai probabil, pe Thomas Tuchel la finalul acestui sezon din cauza rezultatelor mult sub așteptări înregistrate de el pe „Allianz Arena”, iar Jurgen Klopp și-a anunțat deja plecarea de pe „Anfield Road” în vara acestui an, aceste aspecte fiind coroborate cu faptul că fostul internațional spaniol, campion în mondial în 2010 și dublu campion european, în 2008 și 2012, a evoluat de-a lungul carierei de fotbalist pentru ambele cluburi, fiind extrem de apreciat de către toată lumea, atât Bayern Munchen, cât și Liverpool, au făcut din Xabi Alonso principala variantă de antrenor pentru sezoanele următoare.

Vestea pe care Liverpool și Bayern Munchen abia așteptau să o audă în legătură cu Xabi Alonso

În mod evident, și el și-ar dori foarte mult să aibă în acest punct al carierei sale o astfel de experiență. Singura problemă ar fi fost reprezentată de faptul că ibericul mai are contract cu Bayer Leverkusen până în iunie 2026.

Doar că și această chestiune pare acum rezolvată în proporție destul de mare. Asta pentru că jurnalistul italian Fabrizio Romano a informat că, chiar dacă în contractul lui Xabi Alonso nu este stipulată în mod special o clauză de reziliere, oficialii lui Bayer ar urma să nu se opună unei eventuale plecări a antrenorului la finalul acestui sezon, în cazul în care el ar decide să facă acest pas la momentul respectiv.

Liverpool și FC Bayern rămân focusate pe numirea lui Xabi Alonso în funcția de antrenor principal la finalul acestui sezon. Discuțiile vor continua. Nu există o clauză de reziliere în contractul său cu Bayern, dar va fi lăsat să plece în cazul în care decide să încerce un nou capitol”, a informat Fabrizio Romano prin intermediul X

Fostul mijlocaș defensiv ar urma să fie lăsat să plece de Bayer Leverkusen la finalul acestui sezon

Această atitudine arătată de conducătorii lui Bayer Leverkusen față de tehnicianul spaniol vine foarte probabil ca un semn de mulțumire pentru ce a făcut, și face în continuare, acesta în acest sezon.

„Aspirinele” reprezintă singura echipă din campionatele importante din Europa care încă nu a pierdut vreun meci oficial în acest sezon, în toate competițiile. În plus, se află pe primul loc în Bundesliga, cu un avans de 8 puncte față de Bayern Munchen, ocupanta poziției secundem, deci foarte aproape de primul titlu din istorie.

De asemenea, Bayer este în continuare angrenată și în Cupa Germaniei, acolo unde se va duela în semifinale cu Fortuna Dusseldorf, dar și în Europa League, acolo unde urmează să își afle adversara din optimile de finală, în urma disputării meciurilor retur din acel play-off premergător acestei faze a competiției.

În acest context, pare că în principiu ar mai rămâne de văzut doar ce variantă va alege Xabi Alonso la finalul acestui sezon. După cum s-a notat anterior, el este foarte atașat de ambele cluburi interesate de serviciile lui, Liverpool și Bayern Munchen.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare