VIDEO. Victorie amețitoare în semifinala de la Miami Open. Ce s-a întâmplat în partida Jannik Sinner – Daniil Medvedev și în cealaltă semifinală

Semifinala de la Miami Open de vineri, în care s-au duelat Jannik Sinner (3 ATP) și Daniil Medvedev (4 ATP), a reprezentat egalarea celui mai sever eșec din carieră pentru sportivul din Rusia.

Sinner continuă anul excelent. Jucătorul de tenis din Italia l-a dominat cu autoritate pe Daniil Medvedev, învingând lejer, scor 6-1, 6-2, calificându-se, astfel, în finala turneului de la Miami, în cadrul căruia Simona Halep a revenit în circuit.

Semifinala de la Miami Open, motiv de supărare pentru Medvedev

Daniil Medvedev nu s-a regăsit în marele duel cu Jannik Sinner. Rusul nu i-a putut face față adversarului, aflându-se într-o postură cu totul și cu totul neobișnuită, nefiind dese momentele de acest gen din cariera sa.

Sursa Video: YouTube @TennisTV

Statisticile italianului sunt uluitoare. Sinner a câștigat 80% dintre punctele disputate pe primul său serviciu și a comis doar 3 greșeli neforțate. Acest lucru este fantastic, având în vedere stilul pe care Medvedev îl folosește în jocul său defensiv.

  • 17 execuții câștigătoare de forehand a avut Sinner, în timp ce Medvedev s-a putut lăuda doar cu șapte.

Nimic nu a funcționat cum trebuie pentru sportivul din Rusia, care a căzut în plasa lui Sinner de opt ori atunci când acesta urca la fileu.

Cu cine se va duela Jannik Sinner în finală?

Italianul, triumfător la Australian Open și la Rotterdam în acest an, va avea ocazia să câștige un nou trofeu. Jannik Sinner se va duela cu învingătorul partidei Grigor Dimitrov (12 ATP) – Alexander Zverev (5 ATP). Bulgarul a reușit să treacă de Zverev.

Un titlu obținut la Miami Open l-ar trimite pe Jannik Sinner pe poziția secundă în topul mondial, chiar peste Carlos Alcaraz, cel care l-a bătut pe Medvedev în finala din acest an de la Indian Wells. O victorie în turneul din Statele Unite ale Americii l-ar apropia pe Sinner la 1.015 puncte de Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

După duelul de cinci stele cu Medvedev din semifinale, sportivul italian a oferit declarații, afirmând faptul că s-a aflat într-o dispoziție fenomenală pe parcursul meciului. A vorbit și despre greșelile pe care le-a comis Medvedev.

„M-am simțit foarte bine pe teren. Pe măsură ce avansezi în turneu, te simți mai comod, știi condițiile. Mă bucură mult prestația de azi. Daniil nu s-a simțit foarte bine, a făcut multe greșeli, greșeli pe care în general nu le comite. Mă bucură mult modul în care am jucat și vom vedea cum va fi în finală. Sunt o altă persoană față de 2021, totul s-a schimbat. Îmi amintesc că în noaptea dinaintea acelei finale, nu am putut să dorm, transpiram continuu. Acum e altceva, sper să joc cel mai bun tenis al meu duminică, e un turneu foarte important pentru mine. Este o experiență extraordinară”, a declarat Jannik Sinner

  • Serena Williams a fost prezentă la înfruntarea dintre Dimitrov și Zverev.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare