Un nou episod în războiul FCSB – CSA Steaua! CNA, sesizat împotriva ”militarilor”: ”E o denumire falsă!”

Consiliul Național al Audiovizualului a fost sesizat pentru a i se cere interzicerea folosirii sintagmei ”București” lângă numele CSA Steaua.

Continuă războiul dintre tabăra lui Gigi Becali și cea a ”militarilor” de la CSA Steaua. Suporterii FCSB au sesizat CNA în privința interzicerii alăturării numelui București celui al CSA Steaua. CNA a fost implicată și în ceea ce privește interzicerea folosirii numelui Steaua atunci când vine vorba de echipa condusă de Gigi Becali.

CNA, sesizat în războiul FCSB – CSA Steaua

Un nou episod din lungul război dintre FCSB și CSA Steaua a ajuns pe masa celor de la CNA. Potrivit Digi Sport, suporterii FCSB cer ca denumirea „CSA Steaua București” să fie interzisă. Fanii consideră că „CSA Steaua” este denumirea corectă.

”În atenția CNA

Având în vedere informarea corectă a publicului, fac următoarea sesizare, în încercarea de a pune lucrurile în ordinea lor firească.

Este vorba de dreptul de folosință al numelui de ”Steaua”, pe care la ora actuală îl au doar echipele sportive din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”.

Având în vedere că există hotărâri judecătorești în acest sens, vă aduc la cunoștință confuzia care planează de mult timp și care este perpetuată, cu bună știință, chiar de către conducătorii clubului militar.

Astfel, denumirea oficială a clubului , înregistrat la Unitatea Militară 02301, este ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”’, așa cum rezultă din toate actele de constituire ale clubului. Cu toate acestea, în cele mai multe prezentări, echipa de fotbal se prezintă drept ”Steaua București”.

De precizat că denumirea de Steaua București a existat doar în perioada 1998-2017, atunci când secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei a cedat ”continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții” transferându-le către Asociația Fotbal Club Steaua București, iar echipa a purtat denumirea de Fotbal Club Steaua București.

Ulterior, deciziile judecătorești au decis ca acea echipă să nu mai folosească această denumire, echipa evoluând acum sub denumirea de FCSB.

Vă solicit să luați măsuri ca la precizarea echipei de fotbal a unității militare amintite, să se folosească doar derivate ale denumirii oficiale ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”’, și anume: ‘CSA ”Steaua”’, ‘CSA’ ori ‘”Steaua”’, cu sintagma Steaua în ghilimele, fără a se specifica localitatea București!

Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenționat de Ministerul Apărării Naționale și reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a țării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureștiului, ci al întregii Românii. De altfel, tocmai de aceea, încă de la înființare și până azi, Ministerul Apărării Naționale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de București la denumirea oficială a acestuia.

Vă precizez că, în permanență, cei de la clubul Armatei perpetuează continuu această falsă denumire, pornind de la denumirea site-ului oficial (https://www.csasteaua.ro) până la elaborarea actelor oficiale.

În acest sens vă atașez câteva dintre documentele emise în ultima perioadă, unul dintre ele, reprodus pe pagina oficială de Facebook (și ea una cu o denumire ce nu are legătură cu realitatea), o adresă către Federația Română de Fotbal prin care clubul ridică pretenția expresă ca echipa de fotbal să se numească ‘STEAUA BUCUREȘTI’, practic o denumire înșelătoare, fără a se menționa ghilimelele, dar cu adăugirea eronată a localității București!

Prin urmare, vă solicit să analizați cererea mea de interzicere a folosirii numelui localității București, atunci când sunt menționați în media sportivii Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’!

În speranța că veți lua în considerare această solicitare, așa cum ați decis și în privința interzicerii numelui de STEAUA pentru echipa de fotbal FCSB (fosta Fotbal Club Steaua București), vă mulțumesc anticipat!

  • sesizarea trimisă la CNA de suporterii celor de la FCSB

Scurtă istorie a conflictului FCSB – CSA Steaua

CSA a înființat secție de fotbal, a solicitat și obținut în instanță palmaresul echipei din 1947 până în 1998.

Palmaresul din 1998 până în 2003 rămâne în suspensie.

Performanțele obținute din 2003 aparțin echipei lui Gigi Becali.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare