TVR face apel după ce Marian Olaianos a câștigat procesul postul public: ”Zero toleranță față de violență!”

Televiziunea Română va face apel la decizia Tribunalului, care i-a dat dreptate lui Marian Olaianos, în scandalul dintre dintre jurnalist şi Nadine Vlădescu.

Sportpesurse a anunțat în exclusivitate că Marian Olaianos a câştigat procesul cu TVR. În urma verdictului, jurnalistul ar trebui să fie reangajat și să primească retroactiv salariile pe ultimul an. Olaianos a fost concediat de TVR pe 9 martie 2023. Postul public a invocat „motive disciplinare grave”, după ce jurnalistul ar fi agresat-o pe colega sa, Nadine Vlădescu.

Reacția TVR, după ce Marian Olaianos a câștigat procesul

Postul public consideră inacceptabilă decizia judecătorească și anunță că va face apel. ”Toleranţă zero pentru comportament violent”, anunță TVR, într-un comunicat public.

”Televiziunea Română va face apel în procesul privind concedierea lui Marian Olaianos, în termenul legal.

Subliniem că fapta pentru care a fost cercertat face şi obiectul unui dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.
Marian Olaianos a fost concediat de TVR ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală ale jurnalistului asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale.

Reamintim că temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei de concediere a constat în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video ce surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei de cercetare disciplinară următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”.

În cadrul procesului intentat de jurnalist prin care contestă decizia de concediere, Televiziunea Română va face apel în urma hotărârii judecătoreşti dispuse în primă instanţă. SRTv consideră că, prin comportamentul agresiv, jurnalistul a comis o abatere gravă conform prevederilor Regulamentului Intern al SRTv, sancţionabilă cu desfacerea contractului de muncă”, este comunicatul stației din Calea Dorobanți.

Istoria ”cazului Olaianos”

Nadine Vlădescu a pretins că realizatorul emisiunii ”Replay” a agresat-o. Conducerea postului public a demarat o anchetă, după ce fosta colegă a jurnalistului a cerut un certificat medico – legal. Sesizarea depusă de Nadine Vlădescu în octombrie 2022 a dus la concedierea realizatorului tv. În urma procesului, Tribunalul a decis repunerea în drepturi a jurnalistului.

„Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective.

În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocaţial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial diminuat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei de judecată”, este soluția judecătorilor.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare