EXCLUSIV / Marian Olaianos a câştigat procesul cu TVR şi va fi reangajat de postul public. Va primi retroactiv şi salariile din ultimul an

Realizatorul şi comentatorul TV Marian Olaianos a câştigat procesul cu TVR, după ce postul public i-a desfăcut unilateral contractul de muncă, în urmă cu un an.

Litigiul dintre cele două părţi a apărut în urma scandalului dintre jurnalist şi Nadine Vlădescu.

Olaianos, reangajat cu toate salariile din ultimul an

Marian Olaianos a contestat decizia concedierii în Instanţă, iar marţi, 12 martie, Tribunalul Ilfov i-a dat câştig de cauză comentatorului TV. În concluzie, jurnalistul trebuie reangajat. De asemenea, fostul realizator al emisiunii „Replay” trebuie să primească, retroactic, şi toate salariile din perioada suspendării.

Iată decizia Tribunalului:

Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective.

În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocaţial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial diminuat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei de judecată.

Document: Hotarâre 12.03.2024″.

De ce a fost demis Olaianos?

Nadine Vlădescu, fosta colegă a lui Marian Olaianos din TVR, a pretins că jurnalistul ar fi agresat-o. Ea a obținut un certificat medico-legal în sprijinul acestor acuzații, reclamând, totodată, incidentul.

Conducerea postului public a demarat o anchetă, după care i-a înmânat comentatorului decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Olaianos a invocat tensiunea emoțională acumulată, afirmând că a fost hărţuit sexual de Nadine Vlădescu. În spațiul public nu au fost dezvăluite toate detaliile din dosar.

Cum a invocat TVR demiterea?

Pe data de 9 martie 2023, conducerea TVR a remis un comunicat în care a aunţat şi a explicat motivele demiterii lui Marian Olaianos.

„Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a precizat Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare