Răsturnare de situaţie la FC Barcelona. Antrenorul Xavi Hernandez e din nou „pe făraş”. Declaraţiile ce l-au enervat pe președintele Joan Laporta

Conducătorii celor de la FC Barcelona sunt din nou pregătiţi să-şi caute un antrenor. Xavi Hernandez (44 ani) n-ar mai fi dorit la echipa catalană, deşi părţile abia s-au înţeles ca fostul mijlocaş să continue pe bancă.

Declaraţiile din ultimele zile ale tehnicianului l-au dezamăgit cumplit pe președintele Joan Laporta.

Xavi a lovit în jucători

Şefii Barcelonei au fost deranjați de comentariile făcute de Xavi la conferința de presă premergătoare meciului cu Almeria.

„Ne aflăm într-o situație financiară foarte grea, condiții în care nu ne putem bate la titlu cu Real Madrid în sezonul viitor, nici n-avem cum să fim competitivi în Europa.

Ăsta e adevărul, s-au dus vremurile de acum 25 de ani în care Barca își putea permite orice achiziție. Antrenorul trebuia să spună doar vreau jucătorul ăsta sau celălalt!”, a spus Xavi.

Președintele Joan Laporta și directorul sportiv Deco au fost foarte deranjaţi de declaraţiile lui Xavi Hernandez.

Cum a reacţionat presa din Spania

Presa iberică a început deja să-i numere zilele lui Xavi pe banca lui FC Barcelona. Ziarele din Madrid sunt sigure că Laporta caută un nou antrenor.

„Incendiu la Barcelona. Viitorul lui Xavi e în aer”, a titrat Marca, în timp ce AS a scris: „Lumină verde pentru a găsi un nou antrenor”.

Principalele opţiuni, ca antrenor, pentru Joan Laporta sunt: Rafa Marquez, Hansi Flick şi Sergio Conceicao.

Xavi fusese rugat de Laporta să rămână

În urmă cu trei săptămâni, antrenorul de 44 de ani a fost rugat şi convins de preşedinte să rămână la FC Barcelona.

„Sunt un fan foarte mare al clubului şi încerc de fiecare dată să fac tot ce e mai bine. M-am răzgândit deoarece am simţit încredere totală din partea preşedintelui, a conducerii şi a jucătorilor. Proiectul nu s-a terminat. Eu, împreună cu staff-ul meu, cu toţii simţim că avem puterea necesară să obţinem lucruri importante şi să continuăm acest proiect.

Zvonurile despre mine, cum că aş fi rămas ca să obţin bani din ultimul meu an de contract sunt false, inventate să-mi facă rău. Preşedintele ştie că dacă aş fi plecat de la echipă, nu aş fi cerut nici măcar un euro clubului pentru ultimul an de contract”, a zis atunci Xavi.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare