Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în optimile de la Miami: ”Sunt lucruri mărunte, pe care omul nu le vede”

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) a explicat rezultatele bune de la Miami Open. Românca a trecut de Daria Kasatkina (26 de ani, 11 WTA), 7-5 6-2, în turul 3 al turneului din Florida.

Sorana Cîrstea este singura jucătoare din România rămasă în competiția de la Miami. Jucătoarea din Târgoviște nu doar că a ținut steagul sus, dar a impresionat prin forma și jocul etalate. Pentru un loc în sferturi, Sorana va trebui să treacă de învingătoarea dintre Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA) și Elina Avanesyan (21 de ani, 65 WTA).

Sorana Cîrstea, reacție după victoria cu Daria Kasatkina

Sorana a revenit de la 0-3 în startul meciului. Și-a explicat revenirea și revanșa.

”Mă bucur de revanșă. Sunt două revanșe destul de bine venite (cu Sloane Stephens și Daria Kasatkina – n.r.). Un început destul de slab din partea mea, am făcut foarte multe greșeli, iar la 3-0 pentru Kasatkina mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva, să joc mai agresiv, dar să nu mă grăbesc.

Cred că de la 3-0 mi-am reglat jocul, atitudinea a fost bună, iar per total un meci bun din partea mea. Mă bucur că am terminat în două seturi, pentru că deși nu părea, era destul de cald.

Știu din propria experiență că ești frustrat când pierzi asemenea avantaj, de două break-uri. Trebuie să o iei de la capăt, să joci alte două seturi. Eu am început să joc mai bine, să fiu mai degajată, să dau drumul la lovituri. Ăsta este tenisul, aici e vorba de puterea mentală, să te concentrezi mereu și să nu te gândești la ce a fost”, a declarat Sorana Cîrstea pentru Digi Sport.

Adevarsara din optimi: Danielle Collins sau Elina Avanesyan

”Sunt o jucătoare căreia îi place să joace pe căldură. Suprafața este mai rapidă aici față de Indian Wells, acolo a fost destul de lentă. Sunt lucruri mărunte, dar la acest nivel fac diferența.

Sunt foarte multe lucruri pe care omul din spatele televizorului nu le vede și poate sunt rezultate contradictorii, dar noi mereu ne adaptăm la alte condiții. Eu cred că sunt o jucătoare care se adaptează foarte repede și cred că am un atu aici.

Îmi aduc aminte că am jucat cu Collins la Roma, acum câțiva ani, deci e clar că s-au schimbat multe. Voi vedea cine va câștiga și voi încerca să fac o tactică bună, dar mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul și să fiu agresivă, să fiu în controlul punctului”, a mai spus Sorana Cîrstea.

  • Pentru victoria din turul 3, Sorana va fi recompensată cu 101.000 de dolari, dar și 120 de puncte în clasamentul WTA.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare