Simona Halep nu o uită pe Serena: ”E prea mare pentru o astfel de postare!” Anunț despre viitorul antrenor

Simona Halep (32 de ani) nu o poate uita pe Serena Williams (42 de ani). Spune că înțelege mesajul postat de americancă imediat după izbucnirea scandalului de dopaj. Pe de altă parte, jucătoarea din Constanța a vorbit și despre alegerea viitorului antrenor.

Simona Halep revine pe terenul de tenis. Cu suspendarea redusă de la 4 ani la 9 luni, românca a primit un wild card din partea organizatorilor Miami Open: ”Mi-au propus fără ca eu să cer”, a dezvăluit fostul număr 1 mondial. Halep a anunțat că va lua startul la turneul american de peste două săptămâni.

Simona Halep, despre postarea Serenei Williams

Imediat după ce a izbucnit scandalul de dopaj, Serena Williams a postat un mesaj pe X (fosta Twitter): „8 e un număr mai bun”. Cum americanca, învinsă de Halep în finala de la Wimbledon, din 2019, are 7 trofee la turneul londonez, mulți dintre iubitorii tenisului au interpretat mesajul ca pe un atac la Halep.

Simona spune că o înțelege pe Serena, dar că mesajul ei este sub anvergura sportivei Serena Williams:

„Cred că a fost o frustrare personală că nu a reușit să câștige atunci. Fiecare scrie și spune ce simte. Nu o judec, dar consider că este mult prea mare pentru acea postare!”, a declarat Simona Halep, la Antena 3 CNN.

Halep, în căutarea unui antrenor

Halep recunoaște că revenirea pe terenul de joc la un turneu atât de mare poate fi un risc: ”Mă arunc puțin”, spune fostul număr 1 mondial.

Mai mult, Halep trebuie să își găsească rapid o echipă. ”Darren mă ajută foarte mult”, spune românca despre tehnicianul australian.

”Nu, nu am antrenor. Am fost în discuții, am vorbit. Darren mă ajută foarte mult. A avut cel mai important rol, dar a spus să nu mai lucrăm în perioada pandemiei, când a suferit foarte mult. El mi-a îndrumat să merg la Academie (Academia lui Mouratoglou – n.r.).

Darren încearcă să mă ajute, să îmi aleg oamenii potriviți. Este foarte greu să nu ai alături oamenii de care ai nevoie.

În momentul acesta am de ales o echipă, nu o voi face chiar azi sau mâine. După Miami o să îmi iau persoanele de care am eu nevoie alături de mine.

Mi-am menținut și greutatea, mă simt bine. Acum mă simt parcă un pic epuizată. Dar trebuie să luptăm cu noi în permanență. Și asta o fac și cred că o fac destul de bine.

Mi-e teamă de ce va fi, să visez atât de departe. Dar eu speranță am avut întodeauna. Voi vedea ce se va întâmpla. Vreau să merg la Miami și să văd cât de mult și dacă mai pot să mă implic total în acest sport.

Am avut o carieră plină și opt zece ani am fost permanent în top, cu epuizare emoțională și mentală foarte mare. Nu m-am mai uitat la tenis. Îmi găseam de lucru. M-am uitat la finala de la Roland Garros, pentru că îmi place foarte mult. La US Open nu m-am uitat, pentru că acolo s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a mai dezvăluit Simona Halep.

Cronologia cazului Simona Halep

 • 29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
 • 15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.
 • 7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
 • 21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.
 • 19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
 • 28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.
 • 12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.
 • 24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.
 • 12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024
 • 7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz
 • 16 februarie 2024 – Jucătoarea a decis să dea în judecată Quantum Nutrition, firma din Canada de unde a fost cumpărat suplimentul nutritiv. Miza acestui proces este de zece milioane de dolari.
 • 5 martie 2024 – Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să reducă suspendarea jucătoarei din România de la patru ani la nouă luni. Instanța a respins proba de sânge din septembrie 2022, considerând că nu a fost recoltată conform regulilor, așa că jucătoare a scăpat în acest mod de acuzația că și-ar fi „manipulat” pașaportul biologic.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare