Selecționerul Ucrainei a remarcat un fotbalist român înainte de meciul direct de la EURO 2024: „E foarte bun, îmi place mult”

Selecționerul Ucrainei Sergiy Rebrov a susținut în cursul zilei de duminică, asemenea lui Edi Iordănescu, conferința de presă premergătoare meciului cu România de luni de la EURO 2024.

Antrenorul în vârstă de 50 de ani a fost întrebat în primul rând, așa cum era de așteptat, despre situația medicală a lui Vitaliy Mykolenko, fundașul stânga de 25 de ani de la Everton, dar nu a dorit să intre în prea multe detalii.

Selecționerul Ucrainei s-a declarat un admirator al lui Nicolae Stanciu înaintea meciului cu România de la EURO 2024

De asemenea, el nu a vrut să comenteze nici scenariul în care va fi constrâns să opereze anumite modificări în primul 11 standard din cauza acestei situații. Pe de altă parte, Rebrov a ținut o dată în plus să sublinieze că se așteaptă la un meci complicat în fața României și a și-a argumentat punctul de vedere în primul rând prin parcursul foarte bun avut de „tricolori” în campania de calificare la acest turneu final din Germania.

De asemenea, selecționerul naționalei Ucrainei a dezvăluit că este un admirator al jocului prestat de Nicolae Stanciu, căpitanul primei reprezentative a României.

„(n.r. despre Mykolenko) Se pregătește, mai e încă accidentat, nu știu ce va fi, vedem mâine. Poate că dumneavostră sunteți selecționerul, știți totul, nu mai trebuie să explic eu.

Înțelegeți naționala noastră mai bine decât ucrainenii, dar noi avem 26 de jucători, trebuie să înțelegeți că se poate accidenta cineva, noi facem totul pentru a-l recupera, însă dacă nu poate intra avem alte soluții. Indiferent cine evoluează acolo, nu se schimbă ideea noastră de joc.

Cineva spunea că România nu e puternică, totuși, a jucat foarte bine în calificări, Stanciu e foarte bun, îmi place mult. Însă România e foarte bună ca echipă, are succes, cu disciplină și efort colectiv. Are jucători tineri foarte valoroși care pot decide un meci.

Sergiy Rebrov, poziție fermă: „România merită să fie la EURO”

Am văzut partide diferite ale României, am observat și amicalele, doar cu Bulgaria a folosit echipa principală. Nu sunt formații slabe la Euro.

Ne-am uitat și la meciurile din calificări. România e echipa care înțelege ce poate să joace, are fotbaliști foarte rapizi și e o formație disciplinată. Datorită acestor calități e la Euro.

România merită să fie la Euro. Și-a câștigat grupa, avem mult respect pentru ea. E foarte important ca Ucraina să fie în Europa. Fotbalul nu e pe primul loc în țara noastră acum, multă lume a murit, mulți copii au murit. Europa ne ajută mult, dar noi avem nevoie de mai mult ajutor”, a spus Sergiy Rebrov la conferința de presă premergătoare meciului cu România de la EURO 2024.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare