Marea motivație a jucătorilor naționalei României înainte de meciul cu Ucraina de la EURO 2024, dezvăluită de căpitanul Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu a participat alături de selecționerul Edi Iordănescu la conferința de presă susținută înainte de meciul României cu Ucraina de la EURO 2024, de luni, 17 iunie, ora 16:00.

Ideea principală emisă de căpitanul echipei naționale a fost aceea conform căreia el și coechipierii lui simt din plin susținerea masivă de care au parte în această perioadă dinspre fanii români, motiv pentru care „tricolorii” urmează să joace în primul rând pentru aceștia la acest turneu final.

Nicolae Stanciu, motivat de susținerea fanilor înaintea debutului la EURO 2024 cu Ucraina

Pe de altă parte, mijlocașul central în vârstă de 31 de ani a transmis și că toți componenții lotului României pentru acest Campionat European sunt pe deplin conștienți de faptul că vor avea o misiune foarte dificilă în partida cu Ucraina de pe „Allianz Arena” din Munchen.

„Am încercat să le transmitem fanilor ceea ce va fi aici. Toată lumea e pregătită de debut. Mâine, toți băieții știu la ce să se aștepte. Nu știu dacă au vreo verigă slabă (n.r. naționala Ucrainei) sau dacă poate te așteptai să zic vreun jucător.

Sunt o echipă bună. Au demonstrat asta în meciurile din baraj. Individual, oricare poate face diferența. Cred că toată lumea se va odihni mâine. Vrem să le mulțumim suporterilor prezenți. Pentru ei vom juca mâine.

Nu cred că este nicio diferență între suporterii români din afară și cei din țară. Ne motivează, ne dau putere. Au venit să ne vadă 4.000 de oameni la antrenamente. Jucăm cu gândul la ei.

Vrem să facem un EURO 2024 cât mai bun. Toți suntem conștienți de ceea ce avem în față. Tensiune sau emoții va simți toată lumea. E locul unde ne doream să fim și unde meritam să fim”, a spus Nicolae Stanciu la conferința de presă.

Cum a prefațat selecționerul acest duel

Tot în cadrul conferinței de presă, Edi Iordănescu a semnalat în primul rând faptul că Ucraina dispune în prezent de jucători mai experimentați la nivel internațional în comparație cu România.

„Ucraina este la al patrulea Campionat European consecutiv, la ultimul a ajuns în sferturi, asta înseamnă încredere. Sunt jucători care sunt obișnuiți cu presiunea, au experiență și la nivel de cluburi și asta bineînțeles că îi oferă un avantaj emoțional Ucrainei. Dar avem cu siguranță valorile noastre care pot compensa diferența de experiență.

Trebuie să fiu corect și să recunosc că există o anumită emoție, bună, pozitivă, ne-am dorit să fim aici, iar emoțiile fac parte din tot ce se întâmplă aici. Trebuie să știm să le canalizăm în energie bună, în încredere. Ne-am dorit să fim aici și cu siguranță că nu putem să ne speriem de acest moment pe care l-am dorit atât de mult”, a spus Edi Iordănescu, printre altele.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare