Se confirmă: FC Barcelona are un nou antrenor după despărțirea de Xavi! Pe ce perioadă va semna și care este prima mare lovitură pregătită pe piața transferurilor

După cum se știe deja destul de bine, FC Barcelona a ajuns la un acord cu un nou antrenor după despărțirea de Xavi Hernandez, care a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului.

Este vorba bineînțeles despre Hansi Flick, tehnicianul german în vârstă de 59 de ani care în 2020 a câștigat tripla campionat-cupă-Champions League cu Bayern Munchen, dar care ulterior a avut un mandat cu rezultate mai degrabă sub așteptări în funcția de selecționer al naționalei țării sale.

Hansi Flick va fi înlocuitorul lui Xavi Hernandez la FC Barcelona

Reputatul jurnalist italian Fabrizio Romano a anunțat că acordul dintre cele două părți este total, iar neamțul va urma să semneze în scurt timp un contract valabil pe două sezoane și să fie prezentat oficial în noul rol.

„Hansi Flick este noul antrenor principal al Barcelonei, este confirmat! S-a ajuns la o înțelegere, la care a lucrat și pe care a aprobat-o impresarul său Pini Zahavi, pentru o perioadă de doi ani. Înțeleg că Flick își va aduce alături de el doi asistenți germani ca parte a staff-ului său tehnic”, a informat el prin intermediul X.

De asemenea, Hansi Flick a identificat deja și prima țintă pentru campania de mercato din această vară. Potrivit Mundo Deportivo, antrenorul german și-l dorește foarte mult pe Joshua Kimmich, alături de care a lucrat excelent la Bayern Munchen și la echipa națională, chiar dacă această afacere ar urma să presupună un efort financiar mai mult decât consistent pentru clubul catalan.

Joshua Kimmich reprezintă prima mare lovitură încercată de antrenorul german la noua echipă

În prezent, cota de piață a fundașului dreapta în vârstă de 29 de ani, care însă în ultimii ani a evoluat foarte mult la mijlocul terenului, se situează la 60 de milioane de euro, în viziunea nemților de la Transfermarkt.

Totuși, având în vedere faptul că internațional german va intra la începutul lunii iulie în ultimul an de contract cu Bayern Munchen, este posibil ca oficialii clubului bavarez să accepte în cele din urmă și o sumă ceva mai mică, pentru a nu risca să îl piardă gratis pe Kimmich la finalul sezonului viitor.

Hansi Flick este liber de contract din luna septembrie a anului trecut, atunci când s-a despărțit de Federația Germană de Fotbal. El a condus „Die Mannschaft” în 25 de meciuri, înregistrând în această perioadă o medie de 1.72 puncte obținute per partidă, un coeficient net inferior celui pe care l-a avut pe vremea când era antrenor la Bayern Munchen, respectiv de 2.53 puncte/meci.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare