Primele ținte ale lui Hansi Flick, noul antrenor al Barcelonei! Planul catalanilor a fost dezvăluit

Barcelona s-a despărțit de Xavi, iar în locul acestuia ar urma să fie numit Hansi Flick, tehnician care a mai fost dorit și de Bayern în ultima perioadă.

Hansi Flick vrea secunzi vorbitori de limbă spaniolă și germană la Barcelona

Chiar dacă nu a fost anunțat încă oficial, Hansi Flick a început deja să lucreze la strategia de la Barcelona. Potrivit presei din Spania, tehnicianul a discutat cu cei din club și vrea să aducă în staff antrenori secunzi care pot vorbit perfect atât limba spaniolă, cât și limba germană, pentru a-l ajuta să fie înțeles de toată lumea.

AS.com notează că Barcelona îi are pe listă pe Thiago Alcantara, Marc Bartra sau Javi Martinez, însă aceștia se află însă în activitate și sunt șanse mici să fie convinși să treacă pe bancă.

Cu toate acestea, Hansi Flick se bazează pe faptul că toți trei sunt la final de carieră și pot avea o șansă uriașă la început de drum în antrenorat.

Xavi, demis de la Barcelona

Deși ajunsese la un acord de prelungire a contractului cu Barcelona, Xavi a părăsit banca formației blaugrana. Anunțul catalanilor vine într-o perioadă în care s-a scris din ce în ce mai mult despre negocierile cu Hansi Flick și șansa acestuia de a prelua echipa spaniolă.

Relația dintre Xavi și Laporta s-a degradat semnificativ în ultima perioadă, iar președintele Barcelonei a decis să renunțe la tehnicianul care a cucerit titlul de campion în sezonul precedent.

Președintele FC Barcelona, ​​Joan Laporta, l-a informat în această după-amiază pe Xavi Hernández că nu va continua ca antrenor al primei echipe în sezonul 2024-25.

Întâlnirea a avut loc la Joan Gamper Sports City și au fost prezenți vicepreședintele sportiv, Rafa Yuste, și directorul sportiv, Anderson Luís de Souza, Deco, precum și asistenții lui Xavi, Òscar Hernández și Sergio Alegre.

FC Barcelona vrea să-i mulțumească lui Xavi pentru munca sa ca antrenor, care se adaugă unei cariere de neegalat ca jucător și căpitan de echipă, și îi dorește tot norocul din lume.

Xavi Hernández își va antrena ultimul meci ca antrenor al primei echipe duminică la Sevilla. În zilele următoare, FC Barcelona va raporta noua structură a primei echipe„, a transmis Barcelona.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare