Scandal monstru în Spania după prestația lui Istvan Kovacs din meciul Barcelona – PSG! Jurnaliștii catalani au luat foc și l-au pus la zid pe român! Ce i se reproșează

Prestația brigăzii conduse de Istvan Kovacs în meciul retur dintre Barcelona și PSG, din sferturile de finală ale actualei ediții de UEFA Champions League, i-a scandalizat pur și simplu pe jurnaliștii din Catalunya.

Gruparea din La Liga a pierdut această partidă cu scorul de 1-4, după ce a condus cu 1-0, și a fost astfel eliminată din competiție, chiar dacă s-a impus cu 3-2 în turul de pe „Parc des Princes”.

Istvan Kovacs, pus la zid de jurnaliștii catalani după meciul retur dintre Barcelona și PSG

Declinul formației blaugrana a început în minutul 29, atunci când Ronald Araujo a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault făcut asupra lui Bradley Barcola în marginea careului de 16 metri, din postură de ultim apărător.

Jurnaliștii de la sport.es au catalogat această decizie drept una „dubioasă”, întrucât ei au considerat că tânărul fotbalist al liderului din Ligue 1 a „exagerat” contactul respectiv.

Ulterior acestui moment, PSG a reușit să întoarcă dramatic soarta dublei manșe și a ajuns să conducă cu scorul de 3-1 în acest meci retur, în urma golurilor marcate de Dembele, Vitinha și Mbappe, ultimul din penalty.

La scurt timp după marcarea golului de 1-3, Xavi Hernandez a făcut o adevărată criză de nervi pe marginea terenului și a fost eliminat de Istvan Kovacs, la intervenția rezervei Horațiu Feșnic.

Arbitrului român i s-au reproșat două faze extrem de importante

Acest episod s-a petrecut în minutul 56. Puțin mai târziu, în minutul 64, cei de la Barcelona au solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri în urma unui duel între Ilkay Gundogan și Marquinhos, cel care, aspect extrem de important, avea un cartonaș galben la acel moment.

Astfel, în cazul în care Kovacs ar fi decis să acorde penalty la acea fază, ar fi însemnat că fundașul brazilian ar fi trebuit să primească al doilea avertisment și deci să fie eliminat, reinstaurându-se astfel egalitatea numerică între cele două echipe.

De asemenea, în cazul în care acea lovitură de pedeapsă ar fi fost și transformată, atunci catalanii ar fi egalat situația la general și aveau o șansă foarte mare să împingă dubla în prelungiri.

Nu a fost însă cazul de așa ceva, întrucât „centralul” din Carei a considerat că Gundogan a simulat și i-a acordat acestuia în consecință cartonașul galben.

Jurnaliștii catalani au apreciat contactul respectiv drept „un penalty maximum de clar” și, în mod evident, l-au criticat pe Kovacs pentru decizia luată, dar și pe cei doi arbitri germani aflați în camera VAR la acest meci retur dintre Barcelona și PSG.

În finalul partidei, când soarta calificării era deja oricum pecetluită, mai exact în minutul 89, Kylian Mbappe a reușit să facă „dubla” și a stabilit astfel și scorul final al acestui duel retur, 4-1 pentru PSG.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare