Scandal la Universitatea Cluj! Doi jucători refuză să semneze noile contracte: ”Așa cere regulamentul. Comisiile vor decide”. Ardelenii, în eroare?

Universitatea Cluj este foarte aproape de a-și pierde doi dintre cei mai talentați tineri jucători din propria academie.

Este vorba despre Raul Rotund (18 ani), atacant împrumutat la CSC Șelimbăr, golgheter al echipei în acest sezon de Liga 2, și mijlocașul Matei Moraru (18 ani), împrumutat și el la Ceahlăul Piatra Neamț, cu evoluții foarte bune în această stagiune de Liga 2.

  • Matei Moraru a bifat 8 meciuri și 4 goluri pentru Ceahlăul, în Liga 2.
  • Raul Rotund a adunat 5 goluri și o pasă decisivă, în 17 meciuri la Șelimbăr, în Liga 2.

Clujenii își caută dreptatea la Comisii

Cum cei doi jucători sunt încă în perioada junioratului, șefii celor de la Universitatea Cluj au decis să le facă contracte noi, de profesioniști, însă aceștia au refuzat.

În replică, clubul s-a adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF. În ședința din 26 martie, în ambele dosare s-a stabilit ca termen data de 4 aprilie.

Ei au contracte cu noi până la 19 ani și le-am propus contracte noi, așa cum cere regulamentul. Au refuzat, chiar dacă erau obligați să semneze, conform regulamentului. Acum, comisiile vor decide.

Sunt jucători de perspectivă. Rotund a jucat la Șelimbăr. Morar a avut evoluții bune la Ceahlăul. Nu știu neapărat care au fost motivele și de ce nu au fost mulțumiți. Am vorbit cu ei și poate reușim să ajungem la un consens”, a afirmat președintele celor de la U Cluj, Gabi Giurgiu, conform liga2prosport.ro.

Cu toate acestea, pare să existe o chichiță în regulament care să le dea dreptate jucătorilor în acest caz. Rotund și Moraru erau obligați să semneze contractul de profesioniști cu U Cluj, dacă ofertele erau făcute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, lucru care nu s-a întâmplat.

  • Moraru și Rotund împlinesc 19 ani în acest an, 2024. Așadar, ofertele trebuiau realizate în cursul anului trecut.

Ce spune Regulamentul?

Articolul 14.2 din Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal spune că ”înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de maxim 5 ani, numai în situația în care clubul respectiv îi propune un contract și îi garantează un venit lunar minim net astfel: Liga 1 – 2.000 de lei, Liga 2: 1.500 de lei, Liga 3: 1000 de lei, celelalte ligi: 850 de lei”.

De asemenea, ”începând cu al patrulea an de contract, sumele acordate jucătorilor se vor majora cu 50%.

În plus, ”clubul interesat își poate exercita acest drept numai în perioada 1 iulie – 31 decembrie a anului anterior celui în care jucătorul junior împlinește vârsta de 19 ani. Nu au acest drept cluburile cu activitate exclusivă la nivelul juniorilor. Propunerea de contract se formulează în scris și se comunică jucătorului personal, sub semnătură de primire sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire și valoare declarată, transmisă la domiciliul jucătorului sau la adresa comunicată în scris clubului”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare