S-au aflat detalii esențiale despre cazul Simona Halep. Cum s-a ajuns la micșorarea suspendării sale

Se pare că judecătorii de la TAS, care s-au pronunțat în apelul formulat de Simona Halep în cazul de dopaj în care inițial a fost suspendată de ITIA pentru patru ani, au oferit anumite detalii esențiale despre modul în care s-a ajuns la decizia luată în sensul reducerii pedepsei sale la doar nouă luni.

Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la Washington Post. Americanii au redactat un articol pe seama acestui subiect și au adresat două întrebări fundamentale care se desprind din verdictul dat de forul de la Lausanne în cursul zilei de marți. De ce a fost redusă suspendarea Simonei Halep pentru dopaj? Când ar putea reveni pe teren?

Se pare că TAS a „scăpat” detalii esențiale despre cazul Simona Halep, care au ajuns în posesia jurnaliștilor de la Washington Post

Întrucât jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani din România a stat deja departe de teren mai mult de nouă luni, cât s-a decis că trebuie să fie suspendarea finală în cazul ei, revenirea sa pe teren rămâne doar la latitudinea ei.

Simona Halep a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Miami, care se va desfășura în perioada 19-31 martie, astfel încât, daca ea va decide să dea curs acestei invitații, atunci acela va fi momentul revenirii sale în circuitul WTA, mai ales că fostul lider mondial chiar s-a exprimat destul de clar deja în acest sens.

„În momentul acesta, nu am echipă, dar am câteva zile să îmi formez una. Nu este ușor, o să o iau pas cu pas. Îmi doresc să merg la Miami, dar am nevoie acum de câteva zile să mă pregătesc mental”, a spus Simona Halep, printre altele, la sosirea în România, de la Lausanne, moment produs în noaptea dinspre miercuri spre joi.

Judecătorii au fost convinși că românca nu s-a dopat în mod conștient

Legat de cea de-a doua întrebare adresată de către jurnaliștii americani, cea referitoare la mecanismele care i-au determinat pe judecătorii de la TAS să decidă reducerea suspendării sportivei din Constanța, tot ei au venit, în mod evident, cu răspunsul și au făcut o dezvăluire foarte interesantă și, în aceeași măsură, așteptată și logică.

Ei au informat că apărarea Simonei Halep a reușit să îi convingă pe judecători că românca nu s-a dopat în mod conștient, ci a fost victima unei conjuncturi nefericite.

„Halep, care a fost reprezentată de avocatul Howard Jacobs, susține că din cauza unui supliment contaminat a picat testul anti-doping de la US Open.

TAS a decis că Halep ‘a avut o parte de vină sau neglijență’ și că ‘nu a fost suficient de atentă’ în momentul în care a luat suplimentul, dar ‘nu avut o vină majoră în această speță’. TAS a concluzionat că ‘Simona Halep a încălcat regulile anti-doping neintenționat”, a notat sursa citată anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare