Revine Alexandru Mitriță la echipa națională? Dialogul care i-ar putea schimba părerea lui Edi Iordănescu

Alexandru Mitriță nu a fost convocat la echipa națională pentru partidele de pregătire cu Irlanda de Nord și Columbia, în ciuda cifrelor sale foarte bune din acest sezon de SuperLiga. Mijlocașul de la Universitatea Craiova a marcat de 12 ori, oferind și 10 pase decisive.

După succesul trupei din Bănie contra celor de la CFR Cluj, Mitriță a declarat că și-a schimbat atitudinea și este gata să revină la echipa națională. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, fotbalistul oltenilor și Edi Iordănescu au purtat o discuție, iar jucătorul și-ar fi recunoscut greșelile în fața sa.

Edi Iordănescu a vorbit cu Alexandru Mitriță despre convocarea la echipa națională

Fotbalistul de atac de la Universitatea Craiova nu i-a creat o părere prea bună lui Edi Iordănescu de-a lungul vremii, motiv pentru care nu a mai fost chemat la națională de foarte mult timp. Acesta a fost convocat pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel, din primăvara anului 2022, iar în luna iunie a aceluiași an a fost prezent în lotul „tricolorilor” pentru partidele cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda, din Liga Națiunilor.

Potrivit celor de la gsp.ro, Mitriță „a vorbit cu Iordănescu înainte de primul meci din play-off. Nu este întâmplător că a declarat după jocul câștigat cu CFR, când a și marcat, că și-a schimbat atitudinea, că își dorește să meargă la Euro și că va lupta pentru asta.

I-a spus aceste lucruri și selecționerului, a recunoscut că a făcut greșeli în trecut și chiar este total schimbat. A fost un pas din partea lui, iar Iordănescu i-a zis că ușa naționalei rămâne deschisă și pentru el, dar nu i-a făcut nicio promisiune, dacă îl cheamă la ultima acțiune înainte de Euro sau după turneul final. Totul depinde acum în special de Mitriță”.

Problemele de comportament stau la baza neconvocării lui Mitriță

Alexandru Mitriță nu a fost protagonistul unor episoade ieșite din comun. Edi Iordănescu nu i-a putut reproșa nimic acestuia din acest punct de vedere, jucătorul neintrând în conflicte, însă atitudinea sa l-a deranjat pe selecționer, fiind mofturos și capricios.

Potrivit sursei, „problemele lui Mitriță erau la modul general. Nu s-a certat cu nimeni din staff, cum s-a mai speculat în presă. Dar avea probleme de comportament, de implicare, era uneori capricios, mofturos. A mai avut disensiuni cu câțiva colegi, iar percepția grupului nu-i era prea favorabilă.

Selecționerul l-a avertizat o dată în această privință, după meciurile cu Grecia și Israel. Apoi l-a chemat iar la lot. Mitriță a venit ceva mai bine, puțin mai schimbat, dar tot nu era total acolo. Iar la Iordănescu nu merge așa, ori ești 100% cu mintea și sufletul la națională, ori nu mai vii! Mitriță a avut greșeli în trecut, în cariera sa.

Și poate că nu a fost o întâmplare că și cu Răzvan Lucescu la PAOK, dar și cu Marius Șumudică la Al-Raed a început de fiecare dată bine, iar apoi era tot mai puțin folosit. Însă sunt semne că a înțeles și că vrea să arate că e cu totul altul la nivel de implicare”, a mărturisit sursa apropiată clubului din Bănie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare