Greșeli peste greșeli în SuperLiga! Fostul mare arbitru s-a pronunțat: două lovituri de pedeapsă neacordate în CFR Cluj – Universitatea Craiova

Au apărut extrem de multe greșeli de arbitraj în SuperLiga, în ultima vreme. A fost cazul și sâmbătă seara, la duelul dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova. În Gruia, elevii lui Ivaylo Petev s-au impus, scor 2-1. Golurile oltenilor au fost înscrise de Ștefan Baiaram (minutul 38) și Alexandru Mitriță (minutul 51). Pentru trupa pregătită de Adrian Mutu a marcat Matei Ilie, în repriza secundă, la 21 de minute după reluarea jocului. Pe finalul meciului, clujenii au rămas în 10 oameni, după eliminarea fotbalistului care a redus din diferență.

Ulterior partidei, Ion Crăciunescu a dat verdictul în privința a două faze controversate. Ambele formații puteau beneficia de o lovitură de pedeapsă, dacă deciziile arbitrului ar fi fost altele.

Greșeli mari de arbitraj în SuperLiga. Ion Crăciunescu l-a „taxat” pe Andrei Chivulete

„Centralul” întâlnirii din prima etapă a play-off-ului nu a acordat două penalty-uri, iar Ion Crăciunescu a considerat că ar fi trebuit ca Andrei Chivulete să își revizuiască deciziile.

Prima fază controversată despre care a discutat fostul mare arbitru s-a petrecut în minutul 47 al duelului din Gruia. Este vorba despre un duel dintre Alexandru Mitriță și Kader Keita. Ștefan Baiaram i-a oferit o pasă bună fotbalistului de atac al oltenilor, iar Mitriță a încercat să se desprindă de Keita, însă jucătorul lui CFR Cluj a pus mâinile pe acesta, împiedicându-l chiar și cu piciorul drept.

„Mitriță se răsucește, Keita este cu piciorul acolo. Mitriță vrea să continue alergarea, dar se împiedică de piciorul adversarului. Eu dădeam penalty”, a declarat Ion Crăciunescu, potrivit digisport.ro

Ion Crăciunescu este de părere că și clujenii puteau primi penalty

A doua fază despre care a discutat Ion Crăciunescu s-a petrecut în minutul 61, în careul oltenilor. Vasile Mogoș a sprintat spre balon în marginea careului mic al Universității Craiova, fiind pus la pământ de Andrei Ivan. Fotbalistul din Bănie s-a repezit asupra fotbalistului pe direcția lui de alergare, lovindu-l pe Mogoș.

„Mi se pare fault. Nu joacă mingea, se duce direct în el. Iată! Îi împiedică alergarea. Se duce cu intenție direct în adversar, nu te ridici așa dacă vrei să joci mingea. E penalty! În general, să nu acorzi penalty este o greșeală gravă”, a spus Ion Crăciunescu, în încheiere.

Și Adrian Mutu a acuzat arbitrajul din partida cu oltenii lui Mihai Rotaru. „Briliantul” a observat același lucru pe care l-a punctat și Ion Crăciunescu: CFR Cluj trebuia să primească penalty la intrarea lui Ivan asupra lui Mogoș.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare