Radu Drăgușin chiar este un fotbalist special. Ce face fundașul lui Tottenham pentru a progresa la capitolul mental: „Este pasionat de astfel de lucruri”

Se poate spune că Radu Drăgușin chiar este un fotbalist special, prin prisma ultimelor dezvăluiri făcute de impresarul Florin Manea despre fundașul central în vârstă de 22 de ani de la Tottenham.

Agentul FIFA, care a fost implicat în transferul internaționalului român de la Genoa la gruparea londoneză, a explicat cum fostul jucător de la Juventus este interesat în permanență să se dezvolte din toate punctele de vedere, în special mental, depunând chiar eforturi susținute în acest sens în timpul său liber.

Aspectul care arată că Radu Drăgușin chiar este un fotbalist special: „Lucrează mult pentru chestiile astea”

Pasiunea lui Drăgușin pentru rezolvarea cubului rubic era deja cunoscută de către opinia publică din România în destul de mare măsură, iar acum s-a aflat că tânărul fundaș central este și foarte interesat de jocul de șah. Este destul de clar că aceste două aspecte, printre altele, îl ajută pe fotbalist inclusiv pe teren, întrucât îi dezvoltă capacitatea de a gândi rapid în situații limită, fapt scos în evidență și de impresarul său.

„Este preocupat de exerciții care dezvoltă rapiditatea gândirii. Se ducea și pe aici prin București. Lucrează mult pentru chestiile astea de a reacționa mai rapid. Cubul rubic este unul dintre exercițiile astea. Joacă șah mult, este pasionat de astfel de lucruri.

Factorul mental este decisiv. Dacă nu gândești repede și nu ai partea asta analitică, să iei decizii, e foarte greu să mai joci la nivel înalt”, a spus Florin Manea, la Digi Sport.

De ce nu ar trebui să existe îngrijorare în legătură cu situația din prezent a fundașului central

De asemenea, cu aceeași ocazie, agentul FIFA s-a exprimat și pe seama subiectului reprezentat de faptul că Radu Drăgușin a evoluat foarte puțin pentru Tottenham din momentul transferului său, dar nu s-a arătat deloc îngrijorat de această situație.

„Declarația nu a fost că nu e pregătit. A fost că în momentul când vii la o echipă mare, Tottenham, nu îți garantează nimeni locul de titular. Același lucru se întâmpla și dacă mergea la Bayern, la Milan. Mă bucur că Radu se pregătește bine, a fost observată chestia asta.

Nemanja Vidic a stat vreo 6 luni până a început să joace. Vorbim de doi jucători fenomenali, Romero, campion mondial, Van de Ven. Eu cred că va deveni un titular de bază al echipei în viitorul apropiat. Acum au mai pierdut, poți să te gândești că pot să încerce și o schimbare. Noi în momentul de față nu suntem supărați că nu a jucat, într-un fel ne așteptam, nu avem de ce să fim îngrijorați.

Nu, absolut deloc, normal că nivelul este mai ridicat, intensitatea este mai mare. Din discuțiile pe care le-am avut cu Radu nu mi-a zis nimic, la modul că nu ar face față. El era pregătit, se pregătește în continuare. S-a și acomodat, are o lună și ceva de când este acolo, s-a antrenat alături de ei.

S-a împrietenit cu toată lumea, chiar și cu Son a vorbit, cu Werner, că au venit împreună, au stat în același hotel. Cu Romero s-a împrietenit că au avut cam același traseu, Juventus, Genoa. E un nivel înalt și trebuie să tragă, nu este speriat de lucrul ăsta. Va face față la nivelul ăsta, chiar va avea impact, știu cum muncește, cum se pregătește. Va reuși și va juca la nivelul ăla”, a mai spus Florin Manea, conform sursei citate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare