Chiar și impresarul lui Radu Drăgușin admite că fundașul ar putea să nu fie o soluție pentru EURO 2024, după ultimele evenimente de la Tottenham: „E normal să se gândească la treaba asta”

Chiar și impresarul lui Radu Drăgușin admite că fundașul ar putea să nu fie o soluție pentru EURO 2024, în contextul în care fotbalistul în vârstă de 22 de ani a evoluat foarte puțin pentru Tottenham din momentul transferului său de la Genoa.

Florin Manea a vorbit despre acest subiect și a admis că, în cazul în care stoperul va continua să nu reprezinte o soluție viabilă pentru antrenorul Ange Postecoglou până la finalul acestui sezon, atunci, în mod normal, ar fi destul de greu ca el să fie un jucător de bază pentru Edi Iordănescu la turneul final din Germania.

Chiar și impresarul lui Radu Drăgușin admite că fundașul ar putea să nu fie o soluție pentru EURO 2024, în anumite condiții

Însă, pe de altă parte, agentul FIFA și-a manifestat și convingerea legată de faptul că nu se va ajunge la un astfel de scenariu, întrucât este de părere că Radu Drăgușin va reuși în viitorul apropiat să își facă locul în echipa londonezilor.

„Da, dacă nu ar juca. Dar eu cred că va prinde suficiente meciuri până în vară, ca să îi permită să nu își piardă ritmul pentru echipa națională, nu cred că vor fi probleme. E normal să se gândească și la treaba asta, dar nu cred că se pune problema.

Până la Campionatul European mai e. Da, normal, dacă va continua să joace câte două-trei minute până la finalul campionatului, nu va fi bine pentru el. Dar nu cred că se va ajunge la asta”, a spus Florin Manea, la Digi Sport.

Fotbalistul de la Tottenham nu este singurul român aflat în prezent într-o astfel de situație

Recent, în legătură cu acest subiect s-a exprimat și fostul portar Mircea Bornescu, cel care, în exclusivitate pentru Sport pe Surse, a spus, în condițiile în care există și alți stranieri aflați în prezent în astfel de situații, că va conta decisiv în perspectiva participării la Campionatul European cum îi va simți selecționerul Edi Iordănescu pe acești jucători cu puțin timp înainte de startul competiției.

„Pentru Horațiu (Moldovan – n.r.) a fost o ofertă de nerefuzat, trebuia să o accepte indiferent de consecințe. Poate o singură dată în viață ți se oferă un asemenea contract. A ales foarte bine. Mai departe, în ceea ce privește titularul postului, probabil că în săptămânile ce vor urma și cu câteva săptămâni înainte de campionat, Edi va vedea cine este cel mai în formă și atunci va lua decizia.

Nu cred că a luat deja decizia. Horațiu e valoros, se antrenează la o echipă uriașă din Europa.

„Acum ce facem? Nici Ianis nu este titular”

(Dar sunt șanse mici să apere – n.r.) Acum ce facem? Nici Drăgușin nu este titular, nici Ianis nu este titular. Sunt mulți jucători valoroși, care pot face diferența și nu se poate renunța la ei. Depinde și de cum îi va simți el la antrenamente și atunci lucrurile vor fi mai clare.

În momentul de față, cred că este Horațiu care poate fi convocat. Aioani, mai ales după transferul la Rapid, și Târnovanu. Poate fi și Florin Niță, care are și experiență. A demonstrat că este un portar valoros și poate intra în cărți.

Ionuț Radu nu prea s-a mai regăsit în ultima perioadă, ba a jucat, ba nu a jucat. Probabil că ar trebui să își rezolve situația cu Inter, să încerce să joace meci de meci și să devină portarul care a fost la tineret.

O alegere foarte grea, dar am vrea să avem alegeri de genul ăsta pe toate posturile. Toți portarii sunt foarte buni și valoroși. Mai sunt meciuri de jucat și vedem ce se va întâmpla”, a spus Mircea Bornescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare