Poveste fabuloasă, cu Gigi Becali în prim-plan. A fost prezentat drept viitorul președinte al României, a plătit mii de euro pentru a sta lângă prințul Albert de Monaco și a răbufnit la adresa lui Celine Dion: „Hai să mergem, că și așa țipă asta, zbiară în urechile mele”

O poveste fabuloasă, cu Gigi Becali în prim-plan, petrecută în 2008, a fost povestită în urmă cu ceva timp de către un apropiat al patronului de la FCSB, omul de afaceri Valentin Sălăgean.

Episodul s-a petrecut la Monte Carlo, cu ocazia unui concert susținut de celebra Celine Dion, care la vremea respectivă era una dintre cele mai apreciate artiste din lume, situație care se menține și în prezent într-o oarecare măsură.

Poveste fabuloasă, cu Gigi Becali în prim-plan, petrecută în 2008 la Monte Carlo, cu ocazia unui concert susținut de Celine Dion

Deși a făcut eforturi destul de importante, inclusiv financiare, și a fost și prezentat drept viitorul președinte al României, pentru a putea sta la masa alăturată celei la care se afla prințul Albert de Monaco, Gigi Becali nu a fost deloc impresionat de prestația avută atunci de cântăreața din Canada, ba chiar din contră, motiv pentru care s-a „sustras” rapid de la momentul artistic respectiv.

„Era concert Celine Dion. N-am prins locuri în față, dar am prins la balustradă. Sunt 5.000 de persoane, acolo se deschide tavanul seara. Eram cu Gigi, cu Luminița, soția lui, cu Vasi Geambazi, nepotul lui. Gigi zice: ‘Bă, eu nu stau aici, nu-mi place! Uite acolo jos două mese!’. Erau două mese, cu câte cinci locuri. Îl chem pe Jacques nu știu cum, șeful de sală, aveam cartea lui de vizită de la cineva. Îmi pregătisem tot terenul, cu Gigi nu poți să mergi nepregătit, e repezit.

Era o coadă când ne-am dus… Dincolo de un cordon, erau doar două persoane. M-am dus cu una de 500 de euro și zic: ‘Sunt cu viitorul președinte al României și nu vrea să stea la coadă’. Ăia: ‘Veniți încoace imediat!’. L-au chemat de la coadă: ‘Domnul Becali, please!’. (n.r. – imită tonul satisfăcut al lui Becali). ‘Da, bă, asta îmi place cu tine, că te descurci’.

500 de euro deschid ușa oriunde în lume. I-am zis că sunt consilierul lui pe probleme de travel și entertainment. Am intrat, dar lui Gigi nu-i plăcea, voia la mesele alea două. Vorbesc cu Jacques și îmi zice: ‘Nu pot să-ți dau acolo. În fiecare seară o masă e a prințului Albert și una a primarului din Monaco’. Primarul, Georges (n.r. – Georges Marsan), e împreună cu o româncă, Antoaneta. L-am cunoscut la Constanța, a fost în vizită la Mazăre. Eu am fost șofer. Îi zic lui Jacques: ‘Georges nu vine în seara asta că e cu Antoaneta la o masă oficială. Dă-mi masa aia’. Și îi dau 1.000. Se duce Jacques, se învârte, vine. ‘Nu pot, ia-ți banii înapoi!’. Gigi zice: ‘Ce, mă, ce zice ăsta?! Mai dă-i 2000! Dă-i 3.000, 5.000, cât vrea el’. I-am dat 3.000 și ne-am mutat acolo.

Dar ăla nu venea, știam de la Antoaneta că nu vine. Ne așezăm, poc!, în două minute apare prințul Albert. S-a așezat la masa lui, spate în spate cu Gigi. Începuse Celine Dion să cânte. Urma nunta prințului, Ilie Năstase era invitat. Îi zic lui Gigi: ‘Poate facem rost de o invitație să mergem și noi la nuntă’. Gigi zice: ‘Da, bă, merg eu cu Băsescu’!

Se împăcase cu Băsescu. Îmi zice: ‘Vorbește, bă, cu ăsta!’ (n.r. – cu prințul Albert). Zic: ‘Cum să vorbesc, mă?! Are bodyguarzi…’ În fine, i-am zis lui Gigi că nu pot să vorbesc cu prințul. Face: ‘Bine, mă, hai să mergem că și așa țipă asta (n.r. – Celine Dion), zbiară în urechile mele! Hai să mâncăm un șnițel’.

Avea el locul lui la Cafe de Paris. Ne-am ridicat încet, încet, am lăsat acolo familia și am plecat… ‘Hai, mă, stăm aici?! Urlă asta!’… I-am zis că nici mie nu-mi place Celine Dion”, a povestit Valentin Sălăgean în iunie 2023, potrivit gsp.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare