Pep Guardiola, în al nouălea cer după Manchester City – Manchester United 3-1: „Această echipă este legendară!”

Pep Guardiola s-a arătat pur și simplu încântat de evoluția echipei sale din a doua repriză a meciului Manchester City – Manchester United 3-1, disputat în cadrul etapei cu numărul 27 din acest sezon de Premier League.

„Cetățenii” au fost conduși la pauză, în urma unui gol absolut fabulos marcat de Marcus Rashford în minutul 8, dar au găsit puterea de a reveni după pauză și de a se impune în cele din urmă, după ce au controlat categoric cea mai mare parte a jocului.

Pep Guardiola, entuziasmat după Manchester City – Manchester United 3-1

Mai întâi, Phil Foden i-a dat o replică pe măsură lui Marcus Rashford și a egalat cu o altă execuție „de pe altă planetă”, în minutul 56, pentru ca în minutul 80 tânărul mijlocaș ofensiv englez să reușească „dubla”. Partida a fost închisă decisiv de Erling Haaland, cel care a punctat în minutul 90+1.

În urma acestui rezultat, Manchester City a reușit să rămână la un singur punct în spatele liderului Liverpool, în vreme ce Manchester United se situează pe poziția a șasea în Premier League, cu 44 de puncte.

La finalul partidei de pe „Etihad Stadium”, Pep Guardiola a spus în primul rând că adversarii au reușit să marcheze la primul moment în care sistemul defensiv al echipei sale a fost prins descoperit și, de asemenea, întrebat în legătură cu lupta pentru titlul din acest sezon și cu programul încărcat din următoarea perioadă, și-a manifestat convingerea legată de faptul că formația sa este una extrem de puternică și poate să ducă la bun sfârșit această „operațiune”.

„Această echipă este legendară!”

„Am început meciul foarte bine, dar după șapte minute, la prima minge lungă, nu am stat în linie la offside. În prima repriză am fost puțin mai anxioși în ultima treime de teren.

Ei (n.r. Manchester United) sunt o echipă construită pe tranziții și te poate ucide cu ele. Dacă nu avem poziții bune în atac, ei pot face tranziții rapide și pot înscrie un al doilea gol care să ne îngreuneze situația.

Este vorba despre noi. Nu putem controla ceea ce fac Liverpool sau Arsenal, Aston Villa sau alte pretendente, este vorba despre noi. Facem ceea ce trebuie să facem pentru a câștiga astăzi, miercurea viitoare și duminică. Această echipă este legendară.

Dacă o vom face (n.r. să câștigăm titlul)? Nu știu. Avem mai multe puncte în această etapă decât în sezonul trecut. Diferența este că Liverpool are nu știu câte puncte în plus față de această etapă din stagiunea precedentă. Când adversarul se comportă așa, ce pot să spun, felicitări până acum. Vom continua să încercăm să câștigăm meci de meci”, a spus Pep Guardiola la finalul meciului, citat de BBC Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare