Pep Guardiola, trădare pentru Manchester City? Ce a declarat managerul spaniol înainte de derby-ul cu „Diavolii roșii”

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, campioana Angliei, a vorbit despre marea rivală din oraș. Spaniolul a avut un discurs încurajator la adresa lui Manchester United, pe care o vede înapoi în cursa pentru trofee.

Manchester City va primi vizita „Diavolilor roșii” pe Etihad Stadium duminică. Gruparea antrenată de Guardiola dorește să devină campioană în Premier League pentru a patra oară la rând.

Pep Guardiola, discurs frumos despre marea rivală a lui Manchester City

Tehnicianul din Spania al „Cetățenilor” a afirmat că o compătimește pe Manchester United, analizând ultimii 10 ani ai „Diavolilor roșii”. A fost o perioadă plină de eșecuri pentru gruparea de pe Old Trafford, care a început din momentul în care Sir Alex Ferguson a ales să părăsească echipa.

Marele antrenor scoțian a plecat de la Manchester United în anul 2013, după ultimul titlu cucerit. De atunci, clubul de pe „Teatrul Viselor” nu a reușit să mai atingă performanța de a câștiga campionatul în Anglia, în timp ce lui Manchester City i-a mers din ce în ce mai bine. „Cetățenii” au obținut șase titluri de campioni, cucerind chiar cinci trofee Premier League în ultimele șase sezoane cu Pep Guardiola la conducere.

„Trebuie să câștigi cu marile cluburi. Nu este ușor pentru United să vină de la o perioadă incredibil de reușită cu Sir Alex și să facă față la asta. Uneori pot înțelege. Înainte, în Anglia aveau mai multă răbdare cu antrenorii. Astăzi, toată lumea pune multă presiune”, a declarat Pep Guardiola, conform The Mirror

Spaniolul a vorbit și despre spusele lui Sir Jim Ratcliffe

Sir Jim Ratcliffe este noul coproprietar al lui Manchester United, iar acesta speră că poate aduce înapoi perioada de glorie a grupării de pe Old Trafford. Recent, acesta a declarat că United ar avea nevoie de doi sau trei ani pentru a se putea bate de la egal la egal cu marea rivală City pentru titlu.

Pep Guardiola a abordat acest subiect, afirmând că el nu cunoaște situația din tabăra adversă. A considerat că cei de la United se îndreaptă în direcția potrivită, spunând că este sigur de faptul că rivala va face tot posibilul pentru a reduce diferența uriașă față de Manchester City, atât valoric, cât și din prisma locului din clasament.

Sir Jim Ratcliffe și oamenii săi știu despre clubul lor. Eu nu știu nimic. Nu eu sunt persoana potrivită pentru a vorbi despre lucrurile de acolo, întrebați-i pe cei care sunt la United în fiecare zi. Dacă au spus că au nevoie de doi sau trei ani, cine sunt eu să spun contrariul? Sunt destul de sigur că vor lucra pentru a reduce diferența, dar nu vă pot da un răspuns pentru că nu sunt acolo”, a mai adăugat Guardiola, potrivit sursei menționate anterior

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare