OFICIAL | Decizia luată de UTA Arad, după ce a fost ”ciuruită” de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis miercuri, 27 martie, să le sancționeze foarte dur pe Dinamo București și UTA Arad, în urma incidentelor petrecute la meciul direct dintre cele două, din sezonul regulat al Superligii.

În consecință, cele două cluburi au primit suspendări de patru etape fără spectatori pe teren propriu și amenzi de 100.000 de lei fiecare.

  • La mai puțin de 24 de ore distanță, șefii celor de la UTA Arad au decis să replice.

Conducătorii celor de la UTA Arad nu sunt de acord cu decizia Comisiei de Disciplină și au anunțat că vor face recurs.

UTA Arad face recurs

Prin mesajul lor, arădenii vor să-i convingă pe oamenii cu putere de decizie că nu suporterii lor au fost cei care au provocat incidente, ci adversarii de la Dinamo.

În același timp, UT-iștii condamnă orice formă de violență și prezintă toleranță zero în fața unor astfel de evenimente.

Clubul a atacat prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină din data de 27.03.2024 în care UTA a fost penalizată cu o amendă de 100.000 de lei și disputarea a patru meciuri de acasă fără spectatori.

Condamnăm în totalitate actele de violență de pe stadioane. Suntem pentru toleranță zero, dintre toate consecințele negative ale hotărârii. Cel mai puternic ne afectează că sunt pedepsiți 10.000 de oameni din cauza unui grup mic greu de încadrat la categoria de suporteri. Suporterii UTA-ei se îmbracă în roșu și alb, nu în negru.

Clubul a făcut recurs în primul rând pentru masa mare de suporteri și pentru echipă. Hai UTA!”, a anunțat clubul arădean pe rețelele sociale.

  • Și clubul Dinamo a anunțat că va face recurs după această decizie considerată mult prea aspră.

SC Dinamo 1948 SA vs. AFC UTA Arad – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD. Se sancționează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.e şi art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei”, se arată în decizia comisiei, publicată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare