Pierderi financiare colosale la UTA Arad! Scandal la „Bătrâna Doamnă”! Alexandru Meszar, făcut praf de suporteri

Suporterii echipei arădene au emis un comunicat de presă, prin intermediul căruia au transmis situația legată de marile pierderi financiare înregistrate de UTA Arad în 2023. Cifrele arată dezastruos, iar fanii clubului au toate motivele să fie supărați.

„Suporter Club UTA” nu l-a iertat nici pe Alexandru Meszar, conducătorul formației din SuperLiga, pentru excluderea suporterilor din club.

UTA Arad a înregistrat pierderi financiare uriașe în 2023

Clubul de fotbal din Arad a înregistrat pierderi de 2.1 milioane de euro doar în cursul anului precedent, „cel mai dezastruos an din istoria clubului”. În ultimul deceniu, datoriile acumulate au atins pragul sumei de 5 milioane de euro. Suporterii au emis un comunicat extrem de detaliat, în care și-au exprimat toate supărările.

„Începem prin a reaminti tuturor suporterilor faptul că, în urmă cu mai bine de o lună de zile, Alexandru Meszar și oamenii pe care i-a introdus în Asociația Fotbal Club UTA (AFC UTA) au votat excluderea Suporter Club UTA (SCU) din club.

În continuare, Suporter Club UTA a apelat la toate mijloacele juridice posibile pentru ca instanțele judecătorești să constate nulitatea acelei hotărâri, iar drept urmare, la trei săptămâni de la luarea acelei decizii SCU a fost invitată, în calitate de membru, la o ședință de Adunare Generală a AFC UTA, care urma să aibă drept scop aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2023.

Acest lucru ar fi trebuit să însemne și punerea la dispoziția SCU a unor documente financiar-contabile, pentru că nu poți să aprobi o situație pe care nu o cunoști în detaliu. Acest lucru nu s-a întâmplat, decât cu o oră înainte de ședința Adunării Generale, când ne-a fost transmis bilanțul sintetic pe anul 2023, un document care de fapt urma să devină public chiar a doua zi, pe pagina Ministerului Finanțelor”, s-a arătat în prima parte a comunicatului suporterilor din Arad.

  • 10.487.081 de lei – pierderea financiară a celor de la UTA în anul 2023.

„Cel mai dezastruos an financiar din istoria clubului UTA”

Fanii celor de la UTA Arad nu s-au oprit aici, continuând șirul acuzațiilor la adresa lui Alexandru Meszar, implicând-o în acest comunicat și pe soția acestuia.

„SCU a fost nevoită să apeleze la instanțele judecătorești pentru a obținute documente din club, documente care în mod normal se cuvine să ne fie puse la dispoziție. Acestea fiind datele problemei și ținând cont de faptul că anul 2023 a fost un dezastru din punct de vedere financiar, dar și managerial, reprezentantul SCU nu a putut gira aceste lucruri, iar drept urmare nu a aprobat raportul de gestiune și situațiile financiare ale anului 2023.

În schimb, acestea au fost aprobate de către Alexandru Meszar, soția acestuia, secretara și ceilalți subordonați ai săi. Ar fi fost chiar culmea să nu-și aprobe propria „operă”, adică cel mai dezastruos an financiar din istoria clubului UTA. Și nu facem afirmații nefondate când vorbim despre dimensiunea dezastrului, pentru că în niciun alt an din istoria clubului nu s-a întâmplat să existe o pierdere de 10.487.081 lei, adică peste două milioane de euro. Repetăm, o pierdere de peste două milioane de euro într-un singur an”, au transmis suporterii arădeni, în încheiere.

  • Prima partidă a celor de la UTA Arad din play-out va avea loc luni, 18 martie, ora 17:00, împotriva celor de la FC Voluntari. Arădenii au intrat în această fază a competiției cu 20 de puncte.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare