Ofertă-şoc pentru Ianis Hagi! Echipa care a pus pe masă 12 milioane de euro. Preşedintele clubului a negociat transferul

Ianis Hagi (25 de ani) joacă acum în La Liga, la Alaves, sub formă de împrumut de la Glasgow Rangers. Totuşi, cariera fiului lui Gică Hagi ar fi putut urma o altă traiectorie, dacă Viitorul (în prezent, Farul) ar fi dat curs unei oferte impresionante din punct de vedere financiar.

Cu siguranţă, mijlocaşul ofensiv ar fi fost cel mai scump jucător care pleacă vreodată din Liga 1.

Spartak Moscova a oferit 12 milioane de euro

Spartak Moscova era dispusă să plătească 12 milioane de euro pentru Ianis Hagi, când acesta se afla sub comanda lui Gică Hagi, la Viitorul, actuala Farul. Totuși, ”Regele” s-a opus, iar mijlocașul ofensiv a ajuns la Genk, în Belgia. De acolo, mai departe în Scoţia.

”Ianis a avut ofertă de 12 milioane de euro de la Spartak Moscova. Eu am negociat-o. N-a vrut Gică. Gică a urmărit întotdeauna proiectul sportiv. El a plecat în Belgia pe 3,5 milioane de euro. A ales proiectul sportiv, Genk era în Liga Campionilor și a zis că vreau ca Ianis să joace în Liga Campinilor.

În partea cealaltă era Spartak Moscova, care dădea 12 milioane de euro și nu se opreau acolo. În momentul în care le-am zis că a căzut transferul, proprietarul clubului era unul dintre acționarii de la Lukoil și a sunat și a zis: „Vin cu avionul la Constanța dacă e problema de bani. Vin cu avion privat să renegociem„.

Eram la 12 milioane de euro atunci. Și Gică a zis: „Nu, să nu vină, se duce (n.r.- Ianis) la Genk pe 3,5 milioane!”. Și cu un salariu la Spartak de 4-5 mai mare decât a luat în partea cealaltă”, a declarat Gică Popescu, la Digi24.

Cota lui Ianis a scăzut la 3,5 milioane de euro

În urma sezonului slab pe care îl face la Alaves, cota lui Ianis Hagi a scăzut la 3,5 milioane de euro.

La Genk, Ianis a bifat 19 meciuri. În ianuarie 2020 a fost împrumutat la Ranges, iar după 6 luni, scoțienii l-au cumpărat definitiv. În Spania, Hagi jr. a adunat puțin sub 800 de minute în tricoul ibericilor, pentru care a adunat 21 de apariții, două goluri și un assist.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare