GICĂ HAGI A VORBIT! „Regele”, discurs furibund de 17 minute, la adresa celor care-i critică dur fiul: „Numai minciuni. Pe Ianis nu-l salvează tata!”

Gică Hagi (59 de ani), manager-tehnic pentru formația Farul Constanța, nu a fost deloc bucuros atunci când a vorbit despre situația lui Ianis Hagi din Spania. În urma celor apărute în presă în ultima vreme la adresa lui Ianis, legate de Euro 2024 și despre perioada fotbalistului de la Alaves, Gică Hagi nu a mai suportat, având un discurs dur din cauza statutului băiatului său din La Liga.

Fiul marelui fotbalist din „Generația de Aur” nu a impresionat în acest sezon la Deportivo Alaves, fiind mai mult rezervă. Tânărul jucător, venit în La Liga sub formă de împrumut de la Glasgow Rangers, a intrat pe teren în finalul meciului cu Osasuna. Echipa lui Ianis Hagi a pierdut cu scorul de 0-1, după ce trupa din Pamplona a marcat prin Ante Budimir, în minutul 76.

Gică Hagi a vorbit despre Ianis: „S-a întâmplat ceva la Rangers”

Fostul mare fotbalist, trecut pe la cele mai importante cluburi ale Europei pe parcursul carierei sale, a vorbit neîntrerupt 17 minute despre fiul său. Nu a putut să nu scoată în evidență faptul că Ianis Hagi evoluează în al doilea cel mai puternic campionat din lume. Gică Hagi este de părere că băiatul său este în primii trei fotbaliști pe care România îi oferă în acest moment.

„Ianis vine după un an în care a fost accidentat. Înainte de noul an competițional, cu câteva zile înainte să se închidă perioada de transferuri, s-a întâmplat ceva la Rangers și a rămas surprins (n.r. – antrenorul îl lăsase în afara lotului de Champions League), a declarat Gică Hagi

„Regele” a continuat, fiind vizibil deranjat de situația lui Ianis Hagi de la Deportivo Alaves. A menționat numărul aparițiilor fiului său din acest sezon, afirmând că nu este ușor să joci în 21 de meciuri după o perioadă de accidentare de peste un an.

„Țineți cont, când multă lume nu mai credea”

„A reacționat cât a putut în câteva zile, s-a dus în al doilea cel mai bun campionat din lume. A jucat în acest an competițional 21 de meciuri până în momentul de față. Țineți cont, după un an și ceva de accidentare, când multă lume nu mai credea”, a mai adăugat „Regele”, în legătură cu fiul său.

Nu s-a oprit aici, continuând cu părerea sa despre evoluțiile lui Ianis din acest sezon. În opinia lui Hagi senior, băiatul lui a jucat foarte bine în partidele formației sale.

„Cât a jucat titular, a jucat foarte bine”

„A jucat anul ăsta, a apărut la echipa de club cât a putut. Cât a jucat titular, a jucat foarte bine din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu are reușite sau nu s-a impus ca titular…

În septembrie, octombrie și noiembrie a fost la echipa națională. A lipsit în fiecare lună cel puțin 10 zile, fiind jucător nou. Așa că adaptarea lui a durat mai mult. E într-un fotbal de elită, cel mai bun, cel mai creativ și tehnic din lume.

A apărut de vreo 21 de ori, titular sau mai puțin. Nu e titular de drept, așa cum ne așteptam. Tot ce s-a zis în ziare de unii colegi ai dumneavoastră sunt doar răutăți, prostii, minciuni. S-a ajuns să se spună că Rangers nu-l vrea pe Ianis”, a completat Gică Hagi.

Nu se pune problema unui nou împrumut la Farul

Discursul plin de pasiune al „Regelui” nu s-a încheiat aici. Acesta a venit cu câteva precizări, în legătură cu ce va urma să se întâmple după ce Ianis Hagi va reveni la Glasgow Rangers. A vorbit și despre modul în care fiul său a făcut diferența, afirmând că lumea ar trebui să fie convinsă de valoarea lui Ianis.

„Ianis are contract cu Rangers, la vară revine acolo. A ieșit în sondaj, când s-a votat, că e dorit de toți. E jucătorul lui Rangers, nu îl salvează tata, între ghilimele. Nu se mai poate, îmi vine să râd când văd asta! Nici dacă vrem nu mai poate veni înapoi.

A ajuns la un nivel. Cred că nivelul lui Ianis este de primii 3 ai României ca experiență internațională. A jucat afară, a reușit afară, are meciuri în cupele europene.

A câștigat premiul de cel mai bun jucător și la noi în țară și afară! Sunt fapte, lucruri concrete. În toamnă, când a fost greu și presiune mare, a făcut diferența. A făcut diferența! A ieșit cel mai bun, jucătorul cu randamentul cel mai bun! Ce vreți mai mult ca să vă convingeți? Ce vreți mai mult de la un jucător care iubește România?

Vă amintesc că s-a calificat la seniori, s-a calificat de două ori la U21. În octombrie, toată toamna, a făcut diferența venind după un an de accidentare (n.r. – marcând golul victoriei în meciul decisiv cu Israel), a mai spus omul de la „cârma” campioanei en-titre din SuperLiga.

„Poate au avut pretenții”

Gică Hagi și-a mai exprimat opinia și față de prezența fiului său pe banca de rezerve. Acesta a promis că Ianis Hagi va fi cel mai bun fotbalist sezonul viitor.

„Poate cei de la Alaves, văzând că juca așa bine la echipa națională, au avut pretenții, exigențe. Dar Ianis nu era adaptat, iar orice jucător are nevoie de adaptare când merge într-un campionat de elită.

A excelat la echipa națională, a demonstrat încă o dată că este jucătorul român care are personalitate pe teren, reacționează foarte bine la cele mai mari meciuri, dar dintr-o dată vedem că unii colegi de-ai dumneavoastră încep anul cu o minciună!

Ianis a jucat în ianuarie cu Atletico Madrid, Bilbao și Betis. Această diversiune se duce la exagerare extremă, până la minciună! Și în martie se scrie că Ianis n-a jucat. Cum n-a jucat? Atenție, e jucător care vine după un an și ceva de accidentare. Cât vreți să joace? El apare. Că era ideal ca el să fie titular, da. Dar nu vine totul deodată.

Mă risc public să vă zic un lucru: la anul, Ianis va fi cel mai bun. Se spune că atât cât stai îți trebuie să revii la ce erai înainte (n.r. – a fost 1 an accidentat). Chiar nefiind cum era înainte, a făcut diferența. A demonstrat, e iubit de români, dar sunt câțiva care… mă rog, numele e mare, trebuie să scrie, să zică de lucrul ăsta”, a afirmat „Regele”.

„Manipulare programată!”

Hagi nu este îngrijorat în privința viitorului lui Ianis. „Regele” a amintit de perioada plecării sale de la Steaua la Real Madrid. Atunci, acesta avea vârsta de 25 de ani.

Ce s-a scris din decembrie până acum despre el, câte prostii s-au scris, e incredibil. Inclusiv că nu e dorit de Alaves și Rangers. E ianuarie și voi vorbiți despre vară? Cine știe ce va fi peste 4-5 luni? S-a scris că nu are echipă și că îl salvează tata. Eu?! Sunt sărac și nu am bani să-l aduc pe Ianis. A ajuns la alt nivel!

A jucat titular, el s-a dus afară și a jucat titular! Că n-a jucat tot timpul… încă nu avem cei mai buni jucători din lume, nici echipa națională, nici echipe de club. Nu avem o generație la nivelul la care am fost noi. Dar ei demonstrează, o fac zi de zi. Au nevoie de curaj, de încredere din partea voastră, a tuturor. Aveți încredere în ei, prea negativi suntem! El e călit, o simte. V-a demonstrat-o când a fost presiunea cea mai mare.

Are viitorul în față, are 25 de ani. Eu la 25 de ani am plecat afară. El deja are lucruri mai multe decât mine. A câștigat cel mai bun jucător afară. Eu nu am obținut asta, cel mai bun jucător în Vest, din echipa lui. Și avea 22 de ani. A ieșit cel mai bun jucător, pasator, din tot campionatul. Cum le omiteți? Toate astea nu mai sunt? Se face o manipulare programată”, a spus Gică Hagi, în încheierea discursului său manifest.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare