O nouă soluție pentru Edi Iordănescu în perspectiva EURO 2024? Daniel Paraschiv, hattrick de senzație în UTA – Hermannstadt!

Daniel Paraschiv dă semne clare în această perioadă a sezonului că poate redeveni în scurt timp atacantul care a debutat pentru echipa națională a României în toamna anului 2022.

Atunci, fotbalistul în vârstă de 24 de ani de la Hermannstadt chiar a reușit să marcheze și a oferit și o pasă decisivă, în meciul amical disputat de „tricolori” în deplasare cu Republica Moldova, câștigat cu scorul de 5-0.

Daniel Paraschiv ar putea fi o soluție pentru selecționerul Edi Iordănescu în perspectiva participării naționalei României la EURO 2024

A urmat o perioadă în care atacantul a fost vehiculat la echipe cu nume din Europa, Girondins de Bordeaux și Dinamo Kiev, pe vremea când echipa din capitala Ucrainei era pregătită de Mircea Lucescu.

Nu s-a materializat însă la acel moment niciuna dintre aceste piste, iar Paraschiv a rămas la Hermannstadt, acolo unde s-a confruntat ulterior cu o perioadă destul de dificilă, generată de o accidentare suferită la un moment dat, în care nu a mai reușit să marcheze cu frecvența de dinainte de acel episod.

Acum însă, el pare în revenire de formă, aspect care ar putea cântări decisiv pentru o eventuală convocare a sa la echipa națională pentru EURO 2024, mai ales în condițiile în care, după cum se știe deja foarte bine, prima reprezentativă suferă destul de mult în prezent când vine vorba despre poziția de atacant.

Atacantul de la Hermannstadt a reușit un hattrick de senzație în meciul din deplasare cu UTA

George Pușcaș evoluează destul de puțin la Bari, în Serie B, în vreme ce Denis Alibec este legitimat la Muaither, în Qatar, un campionat destul de modest. De asemenea, Florin Tănase, cel care a mai fost folosit de-a lungul timpului de Edi Iordănescu pe postul de atacant central, este mijlocaș ofensiv la bază.

În acest context, s-a vorbit în ultimele săptămâni în spațiul public despre posibilitatea ca Denis Drăguș să fie trimis în centrul liniei ofensive la turneul final din Germania, doar că selecționerul a spus recent în mod ferm că, în viziunea sa, acesta ar fi mai degrabă jucător de bandă.

Astfel, o variantă viabilă pentru Campionatul European ar putea fi constituită de Louis Munteanu, dar și de Daniel Paraschiv, cel care a reușit un hattrick de senzație în cursul zilei de vineri, în meciul jucat de Hermannstadt în deplasare cu UTA, în etapa a patra din play-out-ul actualei ediții de Superliga. El a punctat în minutele 20, din penalty, 46 și 49.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare