Victor Pițurcă are 3 sfaturi pentru Edi Iordănescu: ”Cred că este cel mai bun”

Victor Pițurcă (67 de ani) laudă performanța lui Edi Iordănescu (45 de ani) la cârma naționalei. Fostul selecționer crede că Alex Mitriță sau Vlad Chiricheș i-ar ajuta pe tricolori la Campionatul European din Germania.

România se pregătește pentru primul turneu final după opt ani de absență. Iar Edi Iordănescu pentru criticile publice în ceea ce privește selecția. Cazul lui Alex Mitriță este unul încă nerezolvat. Și Vlad Chiricheș vine tare pe turnantă. Revenit după accidentare, fundașul FCSB aspiră la un loc în lotul pentru Euro 2024.

Sfaturile lui Victor Pițurcă pentru Edi Iordănescu

De numele lui Victor Pițurcă sunt legate ultimele calificări ale naționalei. Fostul selecționer apreciază munca lui Edi Iordănescu și aplauză calificarea la Euro 2024.

Cu toate acestea, ex-atacantul Stelei spune că Alex Mitriță și Vlad Chiricheș ar trebui chemați la națională dacă vor fi apți din punct de vedere fizic.

”Performanță excelentă, primul loc, neînvinși, într-o grupă cu Elveția. Grupa noastră e accesibilă. Eu spun că nici Belgia nu mai este echipa care a fost”, a declarat Victor Pițurcă la Digi Sport.

România va juca la Euro 2024 cu Ucraina, Belgia și Slovacia. Pițurcă spune că Edi Iordănescu ar trebui să profite de situația din grupă.

”Eu am jucat cu Belgia, când avea echipă mai bună, și i-am învins la București. Marica nu avea club atunci (n.r. la acel meci cu Ungaria din 2013), nu avea echipă, jucătorii noștri de azi au echipe, se antrenează. Primul meci e cu Ucraina, jucători foarte valoroși, dar capricioși”, a mai spus fostul selecționer.

Cedează Edi Iordănescu în cazul Alex Mitriță?

”(n.r. despre postul de fundaș stânga) Chiar nu știu. Eu, dacă aveam probleme de genul ăsta, fixam doi jucători pe postul ăla și mergeam și îi analizam în secret.

Mitriță poate să joace și pe alt post, dar asta depinde numai de strategia selecționerului. Mitriță cred că e în momentul ăsta cel mai bun jucător din campionatul nostru. Fără el, Craiova nu știu dacă ajungea în play-off”, crede Pițurcă.

  • 13 goluri și 10 pase decisive a reușit Alex Mitriță în 30 de meciuri la Univesitatea Craiova.

Revine Chiricheș și la națională?

Vlad Chiricheș a revenit pe terenul de joc după 7 luni de absență. Fostul căpitan al naționalei speră să revină și între tricolori.

”Chiricheș, dacă joacă până la sfârșit și e sănătos, cum să nu fie nevoie de experiența lui? Ar fi culmea să nu fie nevoie de experiența lui.

Numai să nu se accidenteze. Dacă va avea meciuri în picioare, eu cred că Edi se poate baza pe serviciile lui”, a mai spus Victor Pițurcă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare