Neluțu Sabău s-a săturat să fie ciuca bătăii tuturor! Antrenorul lui U Cluj, criză de nervi după ce a pierdut meciuri pe bandă rulantă: „Mă las de meserie și plec acasă”

Neluțu Sabău (56 de ani), antrenorul celor de la Universitatea Cluj, nu și-a mai putut stăpâni furia înaintea partidei ardelenilor din etapa a șasea a play-out-ului, de pe teren propriu, contra lui Poli Iași. Meciul va avea loc miercuri, 24 aprilie, fiind programat să înceapă la ora 16:45. Tehnicianul „studenților” a vorbit despre retragerea din fotbal, dată fiind situația echipei din acest moment.

Universitatea Cluj vine după trei eșecuri consecutive, suferind și o eliminare din semifinalele Cupei României, în fața Oțelului lui Dorinel Munteanu.

Neluțu Sabău s-a săturat să se lupte pentru obiective mărunte!

Tehnicianul clujenilor a abordat situația grupării pe care o pregătește, care se află pe locul patru în play-out, la patru puncte distanță de liderul Oțelul Galați. Ioan Ovidiu Sabău a subliniat faptul că în acest moment există o lipsă de încredere în rândul fotbaliștilor săi. Deși s-a arătat dezamăgit de modul în care lucrurile s-au desfășurat pentru U Cluj în ultima vreme, antrenorul și-a exprimat încrederea în redresare.

„E o lipsă totală de încredere în momentul de față. Am fost acolo sus, pentru play-off, am pierdut acel moment. Apoi am irosit posibilitatea să jucăm o finală. La fel, am pierdut. Și îți pierzi încrederea, ăsta e adevărul. Din antrenor apreciat, respectat, ești un nimeni acum! Din jucători apreciați, respectați, încurajați tot timpul, acum sunt jucători foarte slabi… Sper să redevenim echipa ce a câștigat respectul oamenilor.

Depinde de noi cum vom reacționa. E o perioadă foarte grea, dar nu trebuie să cedăm. Am mare încredere că nu se pune problema să retrogradăm sau să ajungem să jucăm baraj! Am încredere în jucători. E o situație grea, avem sprijinul conducerii, al diverșilor oameni, care ne trimit mesaje de încurajare. Cum sunt și oameni care ne denigrează, e o realitate pe care trebuie s-o acceptăm”, a afirmat Ioan Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu Poli Iași.

„Nu o să mă mai mulțumesc să mă lupt la retrogradare”

Antrenorul lui U Cluj a continuat, transmițând că se arată dispus să ajute clubul din punct de vedere financiar, în cazul în care va fi nevoie, chiar dacă el nu va mai fi tehnicianul echipei. Ioan Ovidiu Sabău a dat de înțeles destul de clar că s-a săturat de obiective mici, dispariția acestora din peisaj fiind principala condiție pentru ca el să mai continue pe banca ardelenilor.

„La mine nu se pune problema să mă susțină, să nu mă susțină. Nu am nevoie de lucrul acesta. La mine, dacă se găsesc soluții mai bune și au alte variante mai bune, sunt dispus să plec și chiar să vin cu bani de acasă să ajut echipa. Aici nu punem sub semnul întrebării ‘pleacă Sabău sau nu pleacă’. Nu discutăm această problemă.

Am încredere în mine, în tot ceea ce am lucrat, nu m-am schimbat, am aceleași principii. Încerc să-i adun pe jucători, să le dau încredere. Țin foarte mult la ei, trebuie să găsesc acele cuvinte care să le dea curaj pentru o nouă victorie. Eu nu o să mai accept și nu o să mă mai mulțumesc să mă lupt la retrogradare. Mai bine nu mai fac această meserie. Este clar că la anul lucrurile altfel trebuie să arate”, a adăugat antrenorul „șepcilor roșii”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare