Motivul pentru care Lewis Hamilton a semnat cu Ferrari: „E timpul să deschid un nou capitol!”

Motivul pentru care Lewis Hamilton a semnat cu Ferrari a ieșit la iveală, după ce pilotul de Formula 1 a oferit o declarație. Britanicul a afirmat că și-a dorit o nouă provocare, astfel că a părăsit Mercedes, după 11 ani.

Vara trecută, Lewis Hamilton își prelungise înțelegerea cu Mercedes până în anul 2025, dar o clauză care era menționată în noul său contract l-a făcut pe acesta să fie deschis față de oferta primită de la Ferrari. Din sezonul viitor, pilotul britanic se va alătura Scuderiei Ferrari.

Motivul pentru care Lewis Hamilton a semnat cu Ferrari

Lewis Hamilton a vorbit despre decizia sa de a se alătura gigantului italian din Formula 1, după ce își prelungise contractul cu cei de la Mercedes până anul viitor. Acesta a afirmat că a fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-a luat vreodată, dar o nouă provocare în cariera sa era necesară, chiar dacă a fost legat de Mercedes în ultimii 26 de ani.

Hamilton s-a arătat recunoscător pentru momentele pe care le-a trăit în fosta echipă. Pilotul de Formula 1 are șapte titluri de campion mondial, atâtea câte deține și marele Michael Schumacher. Ultimul dintre ele a venit în anul 2020 pentru Hamilton.

„Când am semnat în vară (prelungirea – n. r.), era evident că îmi vedeam viitorul la Mercedes, însă la începutul anului a apărut o oportunitate şi am decis să profit de ea. Am impresia că aceasta este cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau vreodată, sunt legat de Mercedes de 26 de ani. M-au susţinut şi am trăit împreună o aventură incredibilă, care a marcat istoria sportului şi de care sunt foarte mândru. Dar, în cele din urmă, eu îmi scriu povestea şi am simţit că e timpul să deschid un nou capitol”, a declarat Lewis Hamilton, potrivit theathletic.com

Vom avea parte de 24 de curse în noul sezon de Formula 1

Noul sezon de Formula 1 va debuta pe data de 29 februarie. Urmăritorii acestui sport vor putea viziona 24 de curse, un record față de sezonul precedent, când s-au disputat 23. Prima cursă va avea loc în Bahrain, pe circuitul de la Sakhir.

Iubitorii acestui sport de viteză se mai bucură de o altă noutate: Marele Premiu al Chinei revine pe calendar. Cursa de la Shanghai nu s-a mai desfășurat în ultimii patru ani, din cauza pandemiei de Covid-19. Totodată, revine pe listă și Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna. În 2023, cursa nu s-a putut desfășura, întrucât inundațiile au făcut ravagii în zonă (Imola, din Italia).

S-a mai produs o modificare importantă față de sezoanele trecute, aceea că Marele Premiu al Japoniei a fost programat în luna aprilie, în timp ce Marele Premiu al Azerbaidjanului va avea loc în toamnă, în septembrie. Cursa din Qatar se va desfășura între 29 noiembrie și prima zi a lunii decembrie. Marele Premiu din Abu Dhabi este ultima cursă de pe calendarul Formula 1 (6-8 decembrie).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare