Messi și Di Maria, mereu împreună! De la JO 2008 și până la Cupa Mondială din Qatar, cei doi au stat alături la marile victorii ale Argentinei

Messi și Di Maria, mereu împreună! Cei doi au stat alături la marile succese obținute cu naționala Argentinei, de la titlul cucerit în 2008 la Beijing și până la Cupa Mondială câștigată în 2022, contra Franței.

Messi și Di Maria, mereu împreună!

Ajunși aproape de sfârșitul carierei, Leo Messi (36 ani) și Angel Di Maria (35 ani) au fost doi dintre jucătorii de bază din naționala Argentinei de-a lungul timpului. Prima mare performanță care i-a avut pe aceștia în prim-plan este obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Atunci, Argentina a întâlnit în finală selecționata Nigeriei, pe care a învins-o cu 1-0, unicul gol al partidei fiind înscris chiar de Angel Di Maria.

Messi si Di Maria, mereu impreuna!

Messi si Di Maria, mereu impreuna!

Messi si Di Maria, mereu impreuna!

Messi si Di Maria, mereu impreuna!

Nu este singura dată când golurile sale au adus un trofeu Argentinei, întrucât în 2021 a fost autorul singurei reușite din finala Copa America, contra Braziliei. De numele celor două superstaruri se leagă și parcursul „pumelor” de la Cupa Mondială din 2022, unde Argentina a triumfat, după ultimul act jucat contra Franței, decis la loviturile de departajare.

La finalul celor 120 de minute, scorul înregistrat pe tabela de marcaj era 3-3, golurile sud-americanilor fiind marcate de cei doi. Leo Messi a înscris de cinci ori în cele șase partide în care a fost integralist la Campionatul Mondial.

Galeria selectă în care au intrat Messi și Di Maria

Performanța din Qatar i-a propulsat pe cei doi fotbaliști într-o galerie selectă. Aceștia au intrat în istorie, câștigând tripla formată din aurul olimpic, titlul continental și titlul mondial, performanță care nu mai fusese atinsă de 92 de ani.

Ultima națională care a reușit acest lucru a fost cea a Uruguayului, la prima ediție a Cupei Mondiale, în 1930. „Los Charrúas” cuceriseră medalia de aur la edițiile din 1924 și 1928 ale Jocurilor Olimpice, triumfând și la Copa America, în 1920, 1923, 1924 și 1926.

Astfel, în urma succesului din Qatar, Leo Messi și Angel Di Maria au ajuns pe lista celor ce au reușit tripa istorică, alături de 10 fotbaliști ai naționalei din Uruguay (1930): José Leandro Andrade, Héctor Castro, Pedro Cea, Lorenzo Fernández, José Nasazzi, Pedro Petrone, Héctor Scarone, Santos Urdinarán, Peregrino Anselmo şi Domingo Tejera.

Prezența la Jocurile Olimpice Paris 2024, „cântecul de lebădă” al lui Di Maria

Cele două superstaruri din naționala Argentinei și-au exprimat dorința de a participa la ediția de la Paris a Jocurilor Olimpice, care va începe pe 26 iulie, la doar 12 zile după finala Copei America. Leo și „Fideo” și-au stabilit obiectivele pentru acest an, vizând apărarea titlului continental obținut în 2021 și aurul olimpic la Paris. Jocurile Olimpice pot reprezenta ocazia perfectă de retragere pentru Angel Di Maria, în cazul unui succes. Noua ediție a Copei America se va disputa în Statele Unite ale Americii.

Messi și Di Maria nu vor lua parte la meciurile Argentinei U23 din calificări, contra celor din Chile, Paraguay, Uruguay și Peru. Javier Mascherano, fost coleg cu cei doi și antrenor, în prezent, la reprezentativa de tineret a „pumelor”, a vorbit despre posibilitatea de a-i avea în teren pe aceștia.

„Sper ca echipa U23 să fie condusă la JO 2024 de Lionel Scaloni. Și să beneficieze de aportul lui Messi și Di Maria. Ambii și-au câștigat dreptul de a alege dacă vor ori nu să meargă la JO de la Paris. Pentru Angel ar fi și cea mai bună ocazie de a se retrage din națională. Cred că AFA va fi de acord”, a declarat Mascherano.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare