Leafa de nabab a lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Șeful fotbalului românesc încasează precum fotbaliștii importanți din Superligă

Șeful fotbalului românesc încasează precum fotbaliștii importanți din Superligă. Declarația de avere a lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a devenit publică în ziua partidei Kosovo – România, disputată anul trecut, la care acesta era prezent, alături de „tricolori”.

Șeful fotbalului românesc încasează precum fotbaliștii importanți din Superligă

Răzvan Burleanu conduce fotbalul românesc, dar ocupă funcții importante atât în Comitetul Executiv al UEFA, cât și în FIFA Council. Șeful FRF a fost obligat să își depună Declarația anuală de avere, împreună cu Declarația anuală de interese, odată cu intrarea în vigoare a unei legi. Veniturile sale au devenit publice în ziua în care echipa națională juca pe terenul celor din Kosovo, anul trecut.

Leafa de nabab a lui Razvan Burleanu, presedintele FRF

Leafa de nabab a lui Razvan Burleanu, presedintele FRF

Leafa de nabab a lui Razvan Burleanu, presedintele FRF

Leafa de nabab a lui Razvan Burleanu, presedintele FRF

Potrivit legii nr. 372, toți cei care ocupă funcțiile de președinți ai unor federații sportive trebuie să dezvăluie câștigurile personale înregistrate, lucru pe care Burleanu l-a făcut, pe 14 iunie 2023. Funcția pe care o ocupă acesta la Casa Fotbalului îi aduce un venit de 6.000 de euro pe lună, încasând aproximativ 260.000 de euro și din partea FIFA și UEFA, pe parcursul anului trecut. Sumele se apropie de cele pe care le câștigă fotbaliștii importanți din Superligă, precum Florinel Coman, plătit cu 360.000 de euro pe an de Gigi Becali.

În prezent, Răzvan Burleanu se află la al treilea mandat de președinte al FRF, continuând la șefia Federației până în 2026, după ce a fost singurul candidat pentru ocuparea funcției, în aprilie 2022. Venirea sa la „cârma” fotbalului românesc s-a produs în 2014, după ce Gică Popescu, oponentul său de la acea vreme, a fost condamnat la închisoare, cu 24 de ore înaintea alegerilor.

Răzvan Burleanu, pe lista potențialilor candidați la conducerea UEFA

Președintele FRF, în vârstă de 39 de ani, poate ajunge în vârful ierarhiei din cadrul UEFA, după ce Aleksander Ceferin a anunțat că nu mai candidează la președinție, după congresul UEFA de la Paris. Pe lista posibililor înlocuitori se află și Răzvan Burleanu, alături de Luis Figo, Predrag Mijatovic și Zvonimir Boban, care a demisionat din funcția de director tehnic al forului european, în semn de protest la adresa lui Ceferin.

În ianuarie, Boban l-a atacat pe președintele UEFA într-o declarație, vorbind despre amendamentul ce îi permitea acestuia să candideze a patra oară. „În ciuda faptului că mi-am exprimat cea mai mare îngrijorare, dezacordul, președintele UEFA nu consideră o problemă legală această schimbare de regulament, să nu mai spun morală sau etică. Vrea să meargă mai departe și să își atingă țelul personal”, a declarat Zvonimir Boban, potrivit BBC.

Răzvan Burleanu a afirmat de două ori că nu dorește să candideze la șefia UEFA, însă, în urma anunțului făcut de Aleksander Ceferin, s-ar putea răzgândi. Există și posibilitatea ca avocatul din Slovenia să își revizuiască opțiunile până în 2027, atunci când expiră mandatul său de președinte.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare