Iga Swiatek, sperietoarea Soranei Cîrstea! Poloneza a rezolvat duelul din turul 3 de la Madrid în mai puțin de 90 de minute

Astăzi, Sorana Cîrstea a întâlnit-o pe Iga Swiatek, liderul mondial, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid. Poloneza a învins fără pic de probleme, cu 6-1 și 6-1.

Iga Swiatek, coșmarul lui „Sori”

A fost nevoie de doar o oră și 18 minute ca finalistei de anul trecut a turneului din capitala Spaniei, Iga Swiatek, să câștige încă un meci în fața Soranei Cîrstea. Aceasta a câştigat toate cele patru confruntări cu Cîrstea. Primul meci direct a avut loc în 2022 în optimi la Australian Open, poloneza impunându-se cu 5-7, 6-3, 6-3. Swiatek a mai câştigat anul trecut în sferturi la Indian Wells, cu 6-2, 6-3, şi anul acesta în turul secund la Doha, cu 6-1, 6-1, scor identic cu cel de la Madrid.

Cîrstea rămâne cu un cec de 51.665 de euro şi 65 de puncte WTA în urma participării sale la Mutua Madrid Open. Românca, aflată la a 13-a participare în turneul de la Madrid, atinge pentru a treia oară „optimile”, în celelalte două ocazii ajungând până în „sferturi”. Deocamdată, ea se află pe locul 32 în clasamentul WTA live.

 Turnelul Mutua Madrid Open este dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro.

Simona Halep ratează turneul de la Roma

Francesca Paoletti a dezvăluit că românca nu a primit wild card pentru turneul de la Foro Italico. Politica aplicată de italieni este și cea a francezilor, care preferă să acorde wild carduri jucătoarelor autohtone. Turneul de la Roma se desfășoară între 7 și 19 mai. Cum Roland Garros începe pe 26 mai, pentru Simona Halep devine tot mai dificil să ia startul la Paris.

„Din păcate, corpul meu are nevoie de puțin mai mult timp pentru a fi pregătit și am luat o decizie grea, aceea de a nu juca la Madrid.
E dificil pentru că vreau să mă întorc în circuit cât mai curând, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc. Le mulțumesc organizatorilor Madrid Open, care mi-au oferit un wild card, dar și fanilor”, a spus Simona Halep pe rețelele sociale.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare