Gică Hagi, despre cel mai delicat subiect: „Ce vină pot să am eu?”

Gică Hagi a fost întrebat despre, posibil, cel mai delicat subiect pentru el când vine vorba despre fotbal, respectiv despre faptul că jucătorii crescuți de el în propria academie nu reușesc să se impună la echipele din străinătate la care ajung la un anumit moment.

Cel mai recent exemplu este cel al lui Adrian Mazilu, fotbalistul în vârstă de doar 18 ani care sezonul trecut a avut o contribuție foarte importantă la câștigarea titlului în Superliga de către Farul Constanța și, în consecință, a fost transferat, încă din vara anului trecut, de Brighton and Hove Albion în schimbul sumei de 3 milioane de euro, doar că echipa din Premier League l-a mai lăsat la malul Mării Negre până la începutul acestui an.

Gică Hagi a fost întrebat din nou despre jucătorii care nu reușesc să se impună la echipe din străinătate după ce pleacă de la formația sa

La foarte scurt timp însă, clubul din Sudul Angliei a decis să îl împrumute pe Mazilu la Vitesse Arnhem, echipă care în prezent se află doar pe penultimul loc al clasamentului din Eredivisie și care, chiar și în aceste condiții, nu mizează foarte mult în prezent pe tânărul fotbalist român.

Gică Hagi a reiterat că nu mai depinde de el ce se întâmplă cu un fotbalist din momentul în care el pleacă de la echipa sa și, de asemenea, a ținut să sublinieze că faptul că se ajunge din când în când ca jucători crescuți în academia sa să fie transferați în campionate importante din Europa înseamnă că acolo se depune o muncă foarte bună.

„Nu, asta înseamnă că noi lucrăm bine, după aceea îl facem să dea randament, pe oricare. După aceea, fiecare are viziunea lui. Fiecare are ideile lui și conceptul lui despre tipul de jucător, sunt multe detalii care contează ca un jucător să exceleze.

Noi am făcut o treabă bună. Nimic nu e ușor, așa mi-a zis mama, și când duci lingura la gură trebuie să faci un efort. Noi trebuie să creștem acest nivel. Ei, la noi în campionat, au demonstrat. Ce vină pot să am eu că nu îl bagă pe Mazilu antrenorul? Nu există răspuns.

„Diferența e că Hagi știe să scoată din el”

El e același jucător. Hagi știe să scoată din el. La mine e la fel, el a decis în teren. Îi învățăm și jucăm fotbal bun. Băluță a fost accidentat, vă rog frumos. Una e să vorbim de o situație și de un moment și alta e să dăm în general.

Eu nu pot să fac mai mult, și eu sunt tot în România. Dacă vreți mai mult, trebuie să fie mai mulți bani. Altfel nu se poate. E cota jucătorului român. Ce bugete avem? Performanțele mari se fac cu bugete”, a spus Gică Hagi la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare