Giani Kiriță l-a desființat pe Zeljko Kopic pentru egalul lui Dinamo din Bănie: „Ce facem? Jucăm la noroc şi ghinion?”

Giani Kiriță (47 de ani), fostul căpitan al „câinilor”, l-a „taxat” foarte dur pe Zeljko Kopic pentru modul în care Dinamo a abordat partida de la Craiova. În opinia sa, fotbaliștii croatului nu aveau voie să facă pasul în spate, dat fiind faptul că FCU Craiova nu le-a pus probleme bucureștenilor.

După cum știm deja destul de bine, orice greșeală se plătește, mai devreme sau mai târziu, astfel că Dinamo a pierdut două puncte esențiale pe „Ion Oblemenco”, în vederea evitării retrogradării. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Milanov (min. 43) a deschis scorul pentru alb-roșii, cu un șut superb din interiorul careului advers. „Blestemul” finalurilor de partidă și-a spus din nou cuvântul, iar Dinamo a fost egalată în minutul 90, după golul reușit de Blănuță cu capul. Ulterior remizei din Oltenia, Dinamo ocupă locul opt în play-out, cu 20 de puncte, la unul singur în spatele celor de la FC Voluntari, echipa de pe prima poziție care asigură rămânerea în SuperLiga. De partea cealaltă, situația lui FCU Craiova a devenit una critică. Oltenii lui Mititelu sunt pe locul nouă, direct retrogradabil, având de recuperat un punct față de Dinamo pentru a putea ieși din zona „fierbinte”.

Giani Kiriță nu a avut milă față de abordarea lui Zeljko Kopic, după remiza lui Dinamo de pe „Ion Oblemenco”

Nu este pentru prima dată când Dinamo pierde puncte în ultimele secunde ale meciurilor. Cu Petrolul, bucureștenii au fost egalați în ultimul minut (1-1), iar Oțelul lui Dorinel i-a învins pe elevii croatului Kopic dramatic pe teren propriu, scor 1-0, la ultima fază a întâlnirii.

În opinia fostului fotbalist al alb-roșiilor, jucătorii pregătiți de Zeljko Kopic ar trebui să arate mai multă dăruire în joc. Potrivit spuselor sale, determinarea „câinilor” a jucat un rol important în semi-eșecul din Bănie. Giani Kiriță este de părere că FCU Craiova se prezintă execrabil în aceste momente, situația în cadrul clubului fiind una destul de tensionată.

„Punctele pierdute contează foarte mult. Mă aşteptam să fie pe viaţă şi pe moarte. Singura realizare a lui Dinamo a fost golul, 3 contra 4 au reuşit să marcheze. Au făcut multe faulturi în preajma careului, de acolo a venit şi golul. Norocos, a vrut să dea cu capul, a dat cu umărul, dar până la urmă tot din lovitură liberă vine. Mă aşteptam la un alt meci. Când vrei să te salvezi, trebuie să ai dăruire, să mori pe teren. La 1-0 să mai mergi să marchezi.

Nu merge mereu să ai noroc. Cu Poli Iaşi ai avut noroc. Acum ce facem? Jucăm la noroc şi ghinion? E vorba şi de jucători. Când ai 1-0, te duci peste ei şi marchezi şi golul doi. Dacă nici cu FC U Craiova nu marchezi, cu nimeni. Este cea mai slabă, foarte deschisă, fără pic de forţă în ea, fără presiune. Fără absolut nimic. Am avut mai mulţi în tribună decât ei.

„La noi, la Dinamo, când zici pe viaţă şi pe moarte, trebuie să ieşi cu tricourile murdare. La 1-0 zici că eram salvaţi, că jucăm în play-off, nu la retrogradare. Te retragi, ţine de jucători. Du-te în pressing, că e loc”, a afirmat Giani Kiriță, potrivit fanatik.ro.

Cum a comentat Zeljko Kopic remiza din Bănie

În momentul oferirii declarațiilor, ulterior partidei de pe „Ion Oblemenco”, antrenorul lui Dinamo a dezvăluit că planul său era să forțeze și al doilea gol. De asemenea, Kopic a recunoscut faptul că situația se complică pe zi ce trece în ceea ce privește salvarea directă de la retrogradare, întrucât „câinii” pierd puncte extrem de importante.

„Nu am reușit să mai câștigăm o ultimă luptă în careul nostru și am primit gol. Planul nostru era să reușim și al doilea gol, nu am mai înscris, nu am mai vrut să ne asumăm riscuri în ultimele 10 minute. Toată lumea este dezamăgită, cred că meritam mai mult. Trebuie să ne recuperăm și să fim pregătiți pentru lupta de la Botoșani. În final, adversarul a riscat maxim, e firesc.

În ultimul meci am reușit să câștigăm noi în ultimele minute, dar s-a întâmplat destul de des să primim noi gol. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul, să rămânem în prima ligă. Devine și mai dificil după un astfel de meci. Trebuie să fim pregătiți pentru marți”, a spus Zeljko Kopic.

Dinamo se află în fața unei alte deplasări, în etapa a șasea a play-out-ului. „Câinii” vor juca marți, 23 aprilie, pe terenul celor de la FC Botoșani. O victorie pe gazonul moldovenilor i-ar „condamna” pe fotbaliștii lui Bogdan Andone la retrogradare.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare