Gareth Southgate, față în față cu cel mai greu meci din de la EURO 2024! „Avem o zi mai puțin la dispoziție față de cea mai bună echipă”

Anglia a reușit să fie a doua finalistă de la EURO 2024, după ce a învins Olanda cu scorul de 2-1. Finala se va disputa pe 14 iulie 2024, la Berlin, de la ora 22:00, iar englezii vor da față în față cu Spania.

Gareth Southgate este deja cu gândul la marea finală

Xavi Simons a deblocat tabela în minutul 7, printr-un șut excepțional, însă Anglia a primit un penalty și a egalat situația pe tabelă, după ce Harry Kane l-a învins pe Verbruggen de la punctul cu var. Totul s-a decis în minutul 90+5 în care Ollie Watkins a reușit să învingă portarul batav și să-și ducă naționala în finala EURO 2024.

Gareth Southgate s-a arătat foarte fericit după calificarea Angliei în finala Campionatului European și a avut doar complimente la adresa jucătorilor. Totodată, Gareth Southgate și-a avertizat elevii că pe Anglia o așteaptă poate cel mai dificil meci de la turneul final.

A fost o noapte specială și sperăm că a fost la fel pentru toată lumea de acasă. Cred că prestația noastră a fost foarte bună. Știam că Olanda are jucători cu multă calitate și te pot pedepsi, așa cum au făcut-o. Jucătorii noștri de la mijlocul terenului, în special Foden, au găsit spații, iar ei au fost nevoiți să schimbe mereu.

Bukayo a făcut o treabă foarte bună. A început ca fundaș lateral și s-a apărat ca o extremă de multe ori. A fost una dintre acele seri în care toți jucătorii trebuie să fie foarte flexibili. Am fost mulțumiți de felul în care au jucat Phil Foden și Harry Kane. Avem o bancă bună, aveam prospețime și știam că Ollie Watkins are acele pătrunderi în spatele apărării.

Pentru asta am venit aici și la asta muncim de doi ani. Trebuie să ne bucurăm în această seară, dar trebuie să ne revenim repede, pentru că avem cu o zi mai puțin la dispoziție față de echipa care a fost cea mai bună la acest turneu final.” a spus selecționerul englez, la finalul partidei.

Federaţia franceză l-a confirmat pe Deschamps

Chiar dacă Franţa, una dintre favoritele la câştigarea turneului final din Germania a fost eliminată în semifinale, Federaţia franeză l-a confirmat pe Didier Deschamps în funcţie.

Philippe Diallo, preşedintele Federaţiei, a declarat că Deschamps şi-a atins obiectivul şi va continua la cârma naţionalei.

”Deschamps are contract şi şi-a atins obiectivul pe care l-am setat. Didier îşi va continua misiunea”, a spus Philippe Diallo pentru L’Equipe.

Didier Deschamps este selecţionerul Franţei din 2012 şi are în palmaresul său de antrenor o Cupă Mondială, câştigată în 2018.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare