Federaţia de la Paris i-a decis soarta lui Didier Deschamps după eliminarea Franţei din semifinalele lui EURO 2024, scor 1-2 în faţa Spaniei

Franța a fost învinsă de Spania în semifinala EURO 2024, de marţi, scor 1-2. Randal Kolo Munai (25 de ani) a fost cel care a deschis scorul pe Allianz Arena, însă avantajul nu a durat atât de mult deoarece ”Furia Roja” a avut puterea să revină și să marcheze de două ori prin Lamine Yamal (16 ani) și Dani Olmo (26 de ani).

Didier Deschamps s-a declarat dezamăgit de rezultatul final și a ținut să evidențieze punctele slabe care nu au ajutat echipa pentru a face față ibericilor.

Federaţia franceză l-a confirmat pe Deschamps

Chiar dacă Franţa, una dintre favoritele la câştigarea turneului final din Germania a fost eliminată în semifinale, Federaţia franeză l-a confirmat pe Didier Deschamps în funcţie.

Philippe Diallo, preşedintele Federaţiei, a declarat că Deschamps şi-a atins obiectivul şi va continua la cârma naţionalei.

”Deschamps are contract şi şi-a atins obiectivul pe care l-am setat. Didier îşi va continua misiunea”, a spus Philippe Diallo pentru L’Equipe.

Didier Deschamps este selecţionerul Franţei din 2012 şi are în palmaresul său de antrenor o Cupă Mondială, câştigată în 2018.

Selecționerul Franţei a explicat eliminarea

Franţa a devenit prima naţională, din 1992 încoace, care se califică în semifinale cu doar trei goluri marcate. Ultima dată se întâmpla la turneul din Suedia, iar atunci nu existau optimi şi sferturi.

„Am întâlnit o echipă a Spaniei foarte bună, care a confirmat tot ceea ce a reușit înainte. Am fi putut să ne descurcăm mai bine împotriva unui adversar care a avut controlul, în particular în ceea ce privește direcția jocului.

Am reușit să deschidem scorul, ceea ce a fost grozav. Spania, totuși, a dominat jocul. Nu am jucat prea bine, nu am verticalizat cum mi-aș fi dorit. Am luptat până la final, cu anumite limite provocate de diverse motive. Am fost nevoiți să ne descurcăm cu mulți jucători aflați în situații complicate. Suntem la al șaselea meci, poate am fost și mai obosiți.

Spania nu este o echipă timidă sau defensivă, este o echipă care se apără foarte bine. Nici noi nu am avut toate armele ofensive, din anumite motive, a trebuit să ne adaptăm. Nu am fost la fel de eficienți”, a spus Didier Deschamps la finalul partidei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare