GALERIE FOTO | România a susținut pe Allianz Arena antrenamentul oficial înaintea debutului la EURO 2024 cu Ucraina. Cum s-au mișcat „tricolorii” lui Edi Iordănescu

România debutează luni, 17 iunie, de la ora 16:00, la EURO 2024 pe „Allianz Arena” din Munchen în compania Ucrainei, în primul meci din Grupa E.

Duminică seară, „tricolorii” lui Edi Iordănescu au efectuat pe gazonul arenei pe care își dispută jocurile de pe teren propriu Bayern și TSV 1860 Munchen antrenamentul oficial înaintea acestei partide care se poate dovedi chiar decisivă în economia luptei pentru accederea în optimile de finală de la acest turneu final.

România a susținut antrenamentul oficial înaintea meciului cu Ucraina de la EURO 2024

Foto-reporterul Sport pe Surse a fost prezent pe gazonul de pe „Allianz Arena” la această ultimă ședință de pregătire susținută de jucătorii echipei naționale a României înainte de debutul la Campionatul European și a surprins cu această ocazie cele mai spectaculoase cadre, care pot fi văzute în galeria foto de mai jos.

Credit foto: Alexandru Ștefan Fasui, corespondentul Sportpesurse la EURO 2024

Anterior acestui moment, selecționerul Edi Iordănescu a susținut conferința de presă premergătoare jocului de luni și, printre altele, a subliniat principalul atu pe care îl au adversarii din Ucraina.

„(n.r. despre războiul din Ucraina) Îmi doresc să vorbesc de fotbal, așa este firesc, sunt un om al păcii, dar suntem la un eveniment sportiv și cred că trebuie să rămânem aici, nu putem să schimbăm nimic. Ucraina este la al patrulea Campionat European consecutiv, la ultimul a ajuns în sferturi, asta înseamnă încredere. Sunt jucători care sunt obișnuiți cu presiunea, au experiență și la nivel de cluburi și asta bineînțeles că îi oferă un avantaj emoțional Ucrainei. Dar avem cu siguranță valorile noastre care pot compensa diferența de experiență.

Trebuie să fiu corect și să recunosc că există o anumită emoție, bună, pozitivă, ne-am dorit să fim aici, iar emoțiile fac parte din tot ce se întâmplă aici. Trebuie să știm să le canalizăm în energie bună, în încredere. Ne-am dorit să fim aici și cu siguranță că nu putem să ne speriem de acest moment pe care l-am dorit atât de mult.

Ultimele detalii despre situațiile medicale complicate din interiorul lotului

Au fost probleme medicale. Nu e ușor să gestionezi astfel de situații, îți dorești ca toți jucătorii să fie prezenți în tot procesul de pregătire. Avem un staff medical competent, s-a lucrat 24 de ore din 24, am reușit să mai îndreptăm lucrurile. Fiecare component al acestui lot este la capacitate maximă și pregătit să dea totul.

(n.r. despre fotbaliștii de mare valoare din lotul Ucrainei) Nu e unul singur, sunt mai mulți, dar vă garantez că ne-am pregătit pentru fiecare scenariu. La un astfel de nivel trebuie să ai momentele tale, să te impui cel puțin în anumite momente, altfel e foarte greu să reziști. Ucraina are foarte multă valoare.

Încredere am avut tot timpul, am fost extrem de conștient de potențialul echipei Elveției, am reușit să obținem 4 puncte, cinste băieților, dar deja face parte din trecut.

Când va alege selecționerul primul 11 pentru meciul cu Ucraina și ce sfat a primit de la tatăl său Anghel Iordănescu

(n.r. despre alegerea primului 11) Am învățat din experiență că fiecare minut este extrem de important, acest moment încerc să îl prelungesc cât mai aproape de joc. Pentru mine important e ca fiecare dintre băieți să fie pregătiți, să iasă cu putere și să își reprezinte țara. Am încredere în ei, oricare dintre ei intră poate să producă eficiență pentru echipa națională a României.

Vorbesc cu tatăl meu cu siguranță, e firesc. Sfatul a fost să ne urmăm drumul și să credem în munca pe care o facem și cred că munca a fost bună dacă suntem aici acum, în fața dumneavoastră. Mai departe, tatăl meu are o experiență uluitoare, cu patru turnee finale, două Mondiale, două Europene, tot timpul e loc de sfaturi, dar e normal ca ultima decizie să îmi aparțină.

Toată lumea trăiește cu emoție, se întâmplă la fiecare echipă, toți își doresc să joace și pentru mine asta e o bucurie. Ce am remarcat, ce am apreciat și asta mă face să fiu extrem de încântat, că pe parcursul acestor preliminarii cei care nu au început un joc au fost total alături de colegii lor, așa cum au putut mai bine”, a declarat selecționerul României.

Echipa sport Pe Surse, formată din Justin Gafiuc și Ștefan Alexandru Făsui, este prezentă la EURO 2024 și s-a aflat pe gazonul „Allianz Arena” în timpul ședinței de pregătire efectuate de jucătorii lui Edi Iordănescu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare