Simona Halep, out de la Billie Jean King Cup din cauza unei accidentări. Ce a anunțat FRT

Simona Halep nu prezintă șanse prea mari de a participa la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, după anunțul făcut de către Federația Română de Tenis, din cursul zilei de vineri, 29 martie. Potrivit informațiilor din spațiul public, jucătoarea de tenis nu mai face parte din lotul României pentru Billie Jean King Cup. Prezența sa la acest turneu i-ar fi mărit speranțele de participare la Olimpiadă.

Recent, aceasta a revenit pe terenul de tenis, la Miami Open. Din păcate pentru Simona Halep, a fost eliminată în turul 1, iberica Paula Badosa fiind cea care i-a administrat înfrângerea în trei seturi (6-1, 4-6, 3-6). Jucătoarea din România și-l adjudecase pe primul.

Simona Halep este aproape de a-și lua adio de la Jocurile Olimpice 2024

Peste aproximativ două săptămâni și jumătate, România va da piept cu Ucraina în cadrul barajului de calificare la turneul Billie Jean King Cup, care se va desfășura în Florida (Statele Unite ale Americii). Federația Română de Tenis a făcut un anunț cu privire la Simona Halep. Aceasta a părăsit lotul naționalei țării noastre de BJK Cup, în urma unor probleme medicale la umărul drept, pe care sportiva le-a întâmpinat ulterior participării la Miami Open.

„Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei”, au dezvăluit cei din interiorul Federației Române de Tenis

Astfel, participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară, pare doar un vis în acest moment. Principalul aspect urmărit în vederea calificării la Olimpiadă este reprezentat de clasamentul mondial (WTA și ATP) din data de 10 iunie 2024, imediat după încheierea turneului de Mare Șlem din Hexagon, Roland Garros.

Următorul criteriu ar fi nominalizarea în lotul de Billie Jean King Cup între edițiile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 și de la Paris 2024. Ar trebui să se petreacă în 2023 sau 2024. Ar fi existat o alternativă la această dilemă, însă Simona Halep nu îndeplinește acest criteriu. Românca s-ar fi putut bucura de prezența la Olimpiadă dacă ar fi strâns, de-a lungul vremii, măcar 20 de apariții în cadrul BJK Cup. Din păcate, ea nu a apărut în duelurile din această competiție decât de 15 ori.

Speranțe ar mai exista pentru Simona Halep, însă foarte mici. Clasamentul WTA ar putea să o ajute pe aceasta, fiind nevoie să se claseze în primele 56 de jucătoare din lume, însă românca nu beneficiază de un loc în topul mondial în prezent, dat fiind contextul revenirii după suspendarea din cazul de dopaj. Simona Halep se bazează pe invitații din partea organizatorilor pentru a putea participa la diferite turnee. Recent, nu i-a fost acordat un wild-card pentru a juca la turneul WTA de la Stuttgart.

  • Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae sunt celelalte jucătoare convocate de căpitanul-nejucător Horia Tecău. Naționala Ucrainei pentru duelul din BJK Cup este formată din Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Liudmyla Kichenok, Nadiia Kichenok și Yuliia Starodubtseva.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare