EXCLUSIV | Marea împăcare: Simona Halep şi Sorana Cîrstea, din nou împreună pe teren. Ce pregăteşte Horia Tecău pentru turneul final Billie Jean King Cup

România s-a calificat spectaculos la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce s-a impus în fața Ucrainei, scor 3-2. Fetele noastre au revenit de la 0-2.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au făcut minuni în ultimele trei partide, iar ţara noastră merge pentru prima dată la turneul final, după ce întrecerea a fost schimbată din FED Cup în Billie Jean King Cup.

Competiţia se dispută în perioada 12 – 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla. Echipele calificate sunt: Australia, Canada, Cehia, Germania, Marea Britanie, Italia, Japonia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA și România

Sorana Cîrstea, marea surpriză de la Billie Jean King Cup 2024?

România va lupta, în toamnă, pentru titlul mondial. George Cosac, președintele Federaţiei Române de Tenis, şi Horia Tecău (39 de ani), căpitanul nejucător al naționalei, au vorbit despre despre acest lucru, iar obiectivul pare unul realizabil.

Şansele fetelor noastre ar putea creşte exponenţial dacă echipei i se va alătura şi Simona Halep. Fostul nr. 1 WTA ar fi dorit să joace şi acum, însă o accidentare a împiedicat-o să fie convocată la barajul cu Ucraina.

Însă dacă prezenţa Simonei este previzibilă, într-un context în care ea ar fi aptă şi din punct de vedere fizic, în noiembrie, marea surpriză ar putea veni de la Sorana Cîrstea. Jucătoarea de 34 de ani va purta o discuţie cu Horia Tecău în perioada următoare privind revenirea ei în echipa de Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. Informaţia a fost confirmată de George Cosac.

Cosac: „Sorana ar putea trece peste orgoliu”

„Horia Tecău este cel care face convocările. Dar, cred eu, pe lângă Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian care şi-au câştigat locul în echipă, rămâne de văzut cum se vor simţi, în toamnă, Simona Halep, Irina Begu şi Sorana Cîrstea.

Eu cred că e posibilă revenirea Soranei. Ştiu că s-a retras, dar cred că ar putea să treacă peste orgoliu când în discuţie ar fi titlul de campioană mondială. Discuţiile le va purta Horia.

Da, eu cred că ar putea fi realizată o performanţă extraordinară la Sevilla. Să nu uităm că, la începutul competiţiei Billie Jean King Cup, au fost înscrise 135 de formaţii. Acum, noi ne numărăm printre primele 12 din lume. De ce să nu ne gândim la titlul mondial?”, a spus George Cosac pentru Sportpesurse.ro.

Sorana Cîrstea s-a retras în decembrie 2018

Sorana Cîrstea şi-a anunţat, în decembrie 2018, retragerea din echipa de Fed Cup a României, prin intermediul unei postări pe Facebook.

”După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre!”, a afirmat Cîrstea la momentul respectiv.

Sorana Cîrstea a mai adăugat atunci: ”Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii! Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!”.

Sorana Cîrstea, care acum e cea mai bine clasată româncă, locul 29 WTA, a debutat în echipa de Fed Cup în 2006. A disputat în 19 meciuri ale României, având 17 partide de simplu (11 victorii, 6 înfrângeri) şi 12 de dublu (5-7).

Simona și Sorana nu sunt cele mai bune prietene

Pe Simona şi Sorana nu le-au legat însă niciodată cu adevărat vreo mare prietenie. Au fost adversare, au fost şi colege în echipa de FedCup, dar niciodată confidente.

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, a dezvăluit, în urmă cu 5 ani, originea dușmăniei dintre ele:

„Exista demult, de la junioare această relaţie rece. Chiar la un meci challenger de aici, de la Bucureşti, unde Simona a fost aproape să o bată pe Sorana, au şi apărut discuţii după meci.

Niciuna nu voia să piardă, mai ales că atunci Sorana juca puţin mai bine ca Simona, fiind puţin mai mare. Sorana nu concepe să piardă, Simona voia să vină tare din spate să audă lumea de ea, a fost o dispută aprigă”.

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au întâlnit de patru ori în meciurile oficiale, iar palmaresul este 2-2.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare