Cu cine poate da piept România la turneul final Billie Jean King Cup, după victoria uriașă contra Ucrainei. Ce au declarat Jaqueline Cristian și Ana Bogdan

România a izbutit să treacă de Ucraina în faza calificărilor la turneul final Billie Jean King Cup, scor 3-2, după ce rivalele „tricolorelor” și-au adjudecat partidele din prima zi. Româncele au reușit o revenire de senzație, calificând România la această competiție pentru prima oară după schimbarea denumiriii. Anterior, turneul se numea FED Cup.

Partidele din cadrul Billie Jean King Cup sunt programate pentru perioada 12-17 noiembrie. Se vor disputa în Spania, la Sevilla, iar adversarii cu care poate da piept România sunt redutabili.

România, adversari dificili la turneul final Billie Jean King Cup

A doua zi a debutat cu victoria Anei Bogdan în fața Elinei Svitolina, scor 6-4, 4-6, 6-3. Ulterior, Jaqueline Cristian a învins-o în trei seturi pe Lesia Tsurenko, scor 2-6, 6-4, 6-4. Succesul care a asigurat calificarea a venit în proba de dublu, unde perechea formată din Jaqueline Cristian și Ana Bogdan a trecut de surorile Kichenok, scor 6-2, 7-6.

Partidele s-au disputat la Racquet Park Drive din Amelia Island, Fernandina Beach (Florida).
România a învins Serbia, 4-0, în noiembrie, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială, iar Ucraina a depășit Lituania, 3-1.

Astfel, România ar putea avea parte de dueluri de cinci stele în cadrul turneului din Spania. Vor participa 12 țări, anume Canada, actuala campioană a Billie Jean King Cup, Australia, Cehia, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Slovacia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Cum au reacționat Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Horia Tecău, după succesul incredibil contra Ucrainei

Ana Bogdan nu și-a putut stăpâni lacrimile, după victoria contra Ucrainei. Staff-ul României a „încins” o horă în mijlocul terenului, pentru a sărbători reușita. „Am făcut-o pentru România!”, a spus sportiva.

Horia Tecău a dat startul distracției: „Vom petrece toată noaptea, iar apoi ne vom pregăti pentru Sevilla”. Afirmația sa a fost întărită de Jaqueline Cristian, care a ținut să le mulțumească suporterilor pentru modul în care le-au susținut.

„Mergem la Sevilla să jucăm cu aceeași pasiune. Le mulțumim fanilor care ne-au încurajat. V-am auzit și asta a contat foarte mult”, a afirmat Jaqueline Cristian.

Jurnaliștii ucraineni le-au făcut praf pe tenismenele din țara lor

Presa din Ucraina nu s-a mai putut abține, după înfrângerea usturătoare pe care România le-a administrat-o jucătoarelor din țara lor. „Fiasco. Surorile Kichenok au pierdut în fața lui Bogdan și Cristian”, au titrat aceștia.

„Echipa ucraineană nu a reușit să ajungă în finala mondială a Cupei Billie Jean King. Pe 13 aprilie, echipa de tenis feminin a Ucrainei a încheiat un meci de calificare în finala Cupei Billie Jean King împotriva echipei României.

Al treilea meci din ziua a doua de meci pe terenul complexului Omni Amelia Island Resort din Florida (SUA) a fost jucat de Lyudmila și Nadiia Kichenok împotriva tandemului Ana Bogdan / Jaqueline Cristian. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria duo-ului românesc în două seturi”, au notat cei de la sport.ua.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare