Originea dușmăniei dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea. De ce nu se suportă cele mai bune jucătoare de tenis ale României din ultimul deceniu

Tenisul românesc a beneficiat, în ultimul deceniu, de talentul a cel puţin două super-sportive: Simona Halep şi Sorana Cîrstea. Ambele au obţinut rezultate notabile, cu Halep în prim-plan, desigur, care a cucerit şi titluri de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).

Pe Simona şi Sorana nu le-au legat însă niciodată cu adevărat vreo mare prietenie. Au fost adversare, au fost şi colege în echipa de FedCup, dar niciodată confidente.

Halep şi Cîrstea, rivale de când erau junioare

Rivalitatea sportivă dintre cele mai importante jucătoare de tenis ale României din ultimii 10 ani, cel puţin, a pornit încă de când ele erau junioare.

Firicel Tomai, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, a dezvăluit, în urmă cu 5 ani, originea dușmăniei dintre ele:

„Exista demult, de la junioare această relaţie rece. Chiar la un meci challenger de aici, de la Bucureşti, unde Simona a fost aproape să o bată pe Sorana, au şi apărut discuţii după meci.

Niciuna nu voia să piardă, mai ales că atunci Sorana juca puţin mai bine ca Simona, fiind puţin mai mare. Sorana nu concepe să piardă, Simona voia să vină tare din spate să audă lumea de ea, a fost o dispută aprigă”.

Sorana Cîrstea și Simona Halep, 2-2 la meciurile directe

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au întâlnit de patru ori în meciurile oficiale, iar palmaresul este 2-2.

Sorana a câștigat cu 3-6, 6-3, 6-1 în “sferturile” turneului ITF de la București, în 2008, și cu 6-2, 6-4 în calificări la Cincinnati, în 2010, în timp ce Simona s-a impus cu 6-4, 7-6 (4) în “optimi” la Marbella, în 2010, și cu 6-1, 6-4 în “optimi” la Indian Wells, în 2022.

Iar când a vorbit despre cele mai valoroase adversare pe care le-a întâlnit în carieră, Sorana nici n-a pomenit-o pe Simona.

„Au fost multe jucătoare puternice și am fost norocoasă să mă lupt cu adversare din generații diferite: de la Justine Henin și Kim Clijsters, la surorile Williams și acum Iga Swiatek”, a afirmat Cîrstea.

În acest moment, Simona Halep ocupă locul 1143 WTA, iar Sorana Cîrstea se poziţionează pe locul 29 WTA, fiind cea mai bine clasată româncă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare