EXCLUSIV Emoții pentru Nadia Comăneci: mama ei a suferit două operații, urmează a treia. Care e starea de sănătate a Ștefaniei Comăneci

Nadia Comăneci a trecut în ultimele săptămâni prin momente mai sensibile. Mama ei și-a pus o proteză la șold la sfârșitul anului trecut, iar în urmă cu câteva zile a trecut printr-o intervenție chirurgială la ochiul drept

Nadia e cu gândul la necazurile mamei sale

Printre multiple evenimente la care participă pe tot globul, Nadia Comăneci are în ultimele săptămâni griji suplimentare în familie. Mama sa, Ștefania, 83 ani, a trebuit să treacă recent prin două operații, la șold și la ochiul drept. Va urma o a treia intervenție la stângul. ”Este în regulă, totul a decurs normal până acum”, spun surse medicale.

Nadia își împarte timpul între proiectele din SUA și problemele cu care se confruntă mama sa în România. Credit line: Chad Salvador / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Efort mai puțin! O ajută acasă fratele Nadiei”

”De circa un an de zile a început să o deranjeze din ce în ce mai rău șoldul drept. E vorba și de vârstă, s-au ros cartilajele, așa că a trebuit să pună o proteză. Intervenția a fost făcută la Spitalul de Ortopedie de la Foișor, în București”, relatează apropiați ai familiei.

Aceleași surse completează: ”A apărut un început de cataractă la ambii ochi. Ștefania a trecut deja printr-o operație la dreptul, urmează și la stângul în săptămânile următoare. Nu e nimic îngrijorător. E vorba despre niște intervenții făcute din timp pentru ca lucrurile să nu se deterioreze mai rău”.

Nadia între părinții săi, Ștefania și Gheorghe, la mijlocul anilor ’70, după explozia minunii de la Onești la nivel global. Sursa: facebook

Cum se descurcă Ștefania Comăneci în perioada post-operatorie? ”Efort mai puțin. O sprijină mult Adrian, fiul ei, fratele Nadiei. Îi face cumpărăturile, o ajută la curățenie, îi duce acasă inclusiv mâncare gătită ca să nu aibă absolut nicio grijă majoră pe cap”. Mama Nadiei locuiește de ani buni într-o casă situată lângă București.

Nadia și mama, poză virală pe bârnă

În urmă cu circa doi ani și jumătate, Nadia a postat pe contul personal de pe rețeaua X o imagine emoționantă alături de mama ei. Ambele stau pe o bârnă așezată pe sol, iar Ștefania Comăneci poartă un tricou simbolic având imprimată cifra 1.00. Este, de fapt, nota 10 așa cum a fost afișată la JO Montreal 1976, unde aparatele Omega nu erau setate să poată arăta calificativul perfect.

Într-un interviu pentru ”Adevărul”, Nadia Comăneci povestea crâmpeie de viață din relația cu mama sa: ”Aveam foarte multă energie. Mama a încercat să găsească o variantă prin care să-mi consum energia în condiții mai sigure. Să las în pace copacii, casele și alte obiecte. În Onești se deschisese o mică sală de sport de către familia Simionescu. La șase ani și ceva, am intrat pentru prima dată în ea și am descoperit paralelele mai interesante decât bătătorul de covoare și saltelele care mă ajutau să nu mă mai julesc”.

”În mica sală de la Onești, sub îndrumarea antrenorului Marcel Duncan, am învățat să fac prima rostogolire, prima roată, prima prindere la bară. Mă jucam și învățam totodată. Mama era fericită că scapă pentru câteva ore de mine și putea să-și vadă liniștită de treburile casnice”, Nadia Comăneci, 2011

Așteptată la București pentru turneul ATP al lui Țiriac

Următoarea vizită a Nadiei în România ar fi preconizată în luna aprilie, când ar plănui să fie prezentă la turneul ATP 250 de la București, organizat de Ion Țiriac. Competiția, dotată cu premii totale de 580.000 euro, revine în România după o absență de opt ani. Meciurile se vor desfășura pe zgură, în baza sportivă Năstase/Marica.

Țiriac o așteaptă pe Nadia la București pentru turneul ATP din aprilie. Credit line: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Până atunci, Miss Perfect va fi una dintre gazdele unei celebre gale caritabile din SUA. Pe 9 martie, împreună cu faimoasa actriță Nicole Kidman, Nadia Comăneci va prezenta evenimentul ”Gold Meet Golden”, organizat în Beverly Hills/Los Angeles. Ajuns la ediția cu numărul 11, proiectul reunește vedete din sport și entertainment, adunând fonduri pentru comunitatea paralimpică din America și pentru persoanele cu dizabilități dornice să facă mișcare.

  • 9 medalii olimpice a cucerit Nadia Comăneci, cele mai importante fiind cele 5 de aur obținute la Montreal 1976 (individual compus, paralele, bârnă) și Moscova 1980 (paralele, sol)

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare