EXCLUSIV Cornel Șfaițer e furios după egalul din Bănie: ”Iașiul s-a abonat la erori de arbitraj”. Cere clemență pentru Grozavu: ”Nu suntem la șah!”

Cornel Șfaițer, președintele Politehnicii Iași, reclamă vocal prestația lui Horațiu Feșnic de la remiza cu FCU Craiova (1-1), în care moldovenilor li s-a anulat pe nedrept un gol, iar antrenorul Leo Grozavu a fost eliminat

Șfaițer contrariat de prestația lui Feșnic

Lupta pentru evitarea retrogradării s-a înăsprit în Superliga, iar Poli Iași reclamă strident felul în care a pierdut două puncte în deplasarea cu FCU Craiova. Horațiu Feșnic le-a anulat moldovenilor un gol valabil din cauza unui ofsaid ipotetic. E decizia care a blocat tabela la 1-1. În plus, eliminarea lui Leo Grozavu l-a contrariat și pe președintele Cornel Șfaițer. El invocă un exces de zel din partea ”centralului”.

Horațiu Feșnic a fost acuzat de Leo Grozavu că l-a eliminat pe nedrept. Sursă: Profimedia

Șfaițer în dubiu: ”Numai arbitrii au văzut ofsaid la golul anulat”

”La Craiova, primele probleme ni le-am creat singuri. Adversarii nici n-au ajuns la poartă și au deschis repede scorul. Am reușit însă să revenim, iar ceea ce s-a întâmplat până la final se numește viciere de rezultat. Numai brigada de arbitri a văzut ofsaid la golul lui Kabran”, a tunat Cornel Șfaițer în exclusivitate la sportpesurse.ro.

A continuat: ”M-am numărat printre cei mai fervenți susținători ai introducerii VAR. Sunt însă total dezamăgit de ceea ce se petrece în ultima vreme. În afară de alte momente curioase, mă gândesc cel mai recent la partida cu Petrolul. Acolo trebuia să fie eliminat Papp, iar jocul putea lua altă turnură. Cel mai dureros e atunci când ești nedreptățit pe niște faze foarte clare. Vreau să cred că nu e nimic dirijat contra lui Poli”.

”Eu cred, totuși, în continuare în valoarea lui Feșnic. Mi-a plăcut de la debut. Să spunem că a fost un accident prestația de la Craiova. Mai are ani buni de carieră înainte, dar trebuie să fie mai echilibrat”, Cornel Șfaițer

”Plătim un antrenor să-l avem pe bancă, nu în tribună”

Șeful lui Poli a făcut apoi referire la episodul care a dus la eliminarea lui Leo Grozavu, la pauză. ”Domnii arbitri sunt prea sensibili. Suntem la fotbal, nu la șah! Nu l-a jignit cu nimic, nu l-a atacat. Nu s-a întâmplat nimic de natură să reclame un cartonaș roșu. Până la urmă, e normal să mai existe și proteste, dacă ele nu depășesc niște limite. Or, acum, Leo chiar n-a trecut firul roșu cu atitudinea lui”, a punctat Șfaițer.

Pe Leo Grozavu îl paște o suspendare drastică după eliminarea de la Craiova. Sursă Foto: Profimedia

El solicită clemență pentru Grozavu la Comisia de Disciplină: ”Plătim un antrenor ca să-l avem pe bancă, nu în tribună. Aștept o sancțiune blândă dat fiind conjunctura și modul excesiv în care a procedat Feșnic. Prea ușor a sărit cu acel roșu!”.

Așteaptă record de spectatori cu Dinamo

Pentru Poli urmează vineri un duel aprins cu Dinamo, care poate avea consecințe deosebite în subsolul clasamentului. E motivul pentru care Șfaițer solicită punctual delegarea unei brigăzi FIFA.

”Sper să nu mai avem parte de erori similare cu Dinamo. E un meci cu mare încărcătură. Un arbitraj imparțial e vital. În ce mă privește, chiar dacă sunt un mare admirator al clubului Dinamo, am jucat de fiecare dată doar pe teren împotriva lor. Indiferent unde mă aflam: la Botoșani, la Sepsi, acum la Iași! La fel se va întâmpla și de această dată”, a mai comentat Șfaițer.

El e convins că partida va aduce un record de asistență în tribune: ”Am avut 8.000 de spectatori cu Rapidul, sunt 2.600 abonați. Dinamo vinde bine, mai ales că în ultimele etape a obținut rezultate favorabile și se anunță o dispută spectaculoasă. Sunt convins că ieșenii vor umple stadionul și vor susține pe Poli în mod civilizat”.

  • 31 puncte a acumulat Poli Iași în 28 de partide, fiind momentan pe locul 13, primul deasupra poziției de baraj pentru menținere în L1

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare