Entuziasmul Simonei Halep, spulberat de Ion Țiriac! Sfatul primit de la miliardarul român

Entuziasmul Simonei Halep, generat de revenirea ei pe teren după suspendarea din cazul de dopaj, moment care se va produce la începutul săptămânii viitoare, cu ocazia turneului WTA 1000 de la Miami, a fost „spulberat” într-o anumită măsură de analiza făcută de Ion Țiriac.

Fostul tenismen este de părere că decizia fostului lider mondial de a participa la competiția de pe hard-ul nord-american nu este una oportună, întrucât, în viziunea miliardarului român, sunt șanse foarte mari ca sportiva de 32 de ani din Constanța să fie surprinsă de ritmul și intensitatea la care vor juca în Florida anumite jucătoare din „noul val” al tenisului feminin mondial.

Ion Țiriac crede că decizia Simonei Halep de a juca la Miami nu este corectă

În plus, Ion Țiriac a apreciat că ar fi fost mai util dacă Simona Halep s-ar fi pregătit în această perioadă exclusiv pentru sezonul de zgură care stă să înceapă, în condițiile în care aceasta este suprafața ei preferată și, în plus, turneul de la Miami va fi ultimul desfășurat pe hard în această perioadă a sezonului.

„Am acest privilegiu ca domnișoara Halep să vină și să mă întrebe. Dar orice îi spun, ea face absolut de capul ei. Rar, rar m-a ascultat. Și din când în când, când m-a ascultat, a făcut bingo! Nu atât că sunt deștept eu, dar am 60 de ani de când sunt în sportul ăsta.

Halep trebuie s-o ia foarte încet cu revenirea pentru că a uitat ce înseamnă «fifteen-love»», «thirty-all», «Game Halep!» sau game aialaltă! Un an jumătate înseamnă o viață întreagă.

Aș sfătui-o, deși s-a antrenat tot timpul, să se gândească dacă e mai bine să înceapă doar pe zgură. Mai e doar un turneu pe hard, la Miami. Iar acolo sunt vreo 20 de fetițe între 18 și 21 de ani, de peste 1,80 metri, care servesc cu 200 km/h. Eu aș juca cinci ore în fiecare zi pe zgură!

Mi-ar fi fost foarte drag să am timp și s-o fi putut s-o iau pe Halep la 15 ani sau la 16 ani. Halep, în primul rând, la 14-15 ani n-a fost sfătuită destul de bine. Baza fizică atunci se face.

S-a greșit că a jucat prea puțin. Trebuia să joace câte trei, patru sau cinci ore pe zi. Și putea, având în vedere ambiția ei! De la 15 ani eu nu mă mai gândesc la vârstă, ci numai la performanța pe care o pot face cu un jucător”, a spus Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare